Πρώτη αποτίμηση αποτελέσματος από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Πρώτη αποτίμηση αποτελέσματος από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

Μία πρώτη αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρεί η τοπική Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Συνολική αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο μας και την περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να γίνει μετά και τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής. Προς το παρόν σημειώνουμε τα εξής:

Δεν έγινε δυνατόν να ανατραπούν κατεστημένες νοοτροπίες και “ιδιοκτησιακές” περί του Δήμου αντιλήψεις που διαπερνούν σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό που εμπλέκεται χρόνια τώρα στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας. Η δημοτική παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, την οποία στήριξε η οργάνωσή μας, παρά τον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της (λιγότερο από τρεις μήνες από την ίδρυσή της), πέτυχε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα (1.972 ψήφους, δηλαδή 14,10%), που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τη βάση για ένα πραγματικά αυτοδιοικητικό κίνημα στον Δήμο μας.

Η περιφερειακή παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ με υποψήφια περιφερειάρχη τη σ. Ρένα Δούρου μπαίνει στον β΄γύρο, έχοντας κατακτήσει την ΠΡΩΤΗ θέση (386.833 ψήφους και 23,80%), ενώ ο εκλεκτός της Ν.Δ. συνδυασμός του κου Κουμουτσάκου (με μόλις 14,08%) αποκλείστηκε.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τέταρτη θέση του υποκατάστατου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σχήματος που ψηφίστηκε από 180.908 πολίτες (11,13%) της περιφέρειας Αττικής, γεγονός το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα σοβαρά όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας μας, για να αποκρουστεί η φασιστική απειλή και η θεσμική της έκφραση.

Η πολύ υψηλή αποχή (38,88%) θα πρέπει επίσης να εξεταστεί ως ένα ακόμη φαινόμενο απαξίωσης της πολιτικής μας ζωής και συνεπακόλουθης αδιαφορίας των πολιτών για τη διακυβέρνηση της πόλης και της χώρας μας. Αποχή στην οποία σπρώχνουν συνειδητά τον κόσμο οι πολιτικές των Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και τα καθεστωτικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, μέσα από τη συστηματική προβολή απόψεων του τύπου “όλοι ίδιοι είναι”, ώστε να περνούν με τις λιγότερες συνέπειες γι΄ αυτούς τα σχέδιά τους.

Κλείνουμε τη σύντομη αυτή παρέμβαση με το κάλεσμα των συνδημοτών μας να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια ανατροπών τόσο της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, όσο και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή. Για μια νέα αρχή στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 19:30.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

22/5/2014

Συντονιστική Επιτροπή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet