Π. Καμάρας: Εμπάθεια και μικρότητες για την πρωτιά Μαυρίδη και Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Π. Καμάρας: Εμπάθεια και μικρότητες για την πρωτιά Μαυρίδη και Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για «εμπάθεια» και «μικρότητες» κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, για την «πρωτιά Μαυρίδη και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» αναφορικά με σχόλια «κακοπροαίρετων», όπως τους χαρακτηρίζει, για την κατάταξη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε έρευνα για την αποτελεσματικότητα των Δήμων.

Σχετική ανακοίνωση, έχει, μάλιστα, εκδώσει και ο χημικός μηχανικός ΕΜΠ Βασίλης Μήκας και μέλος της νέας ομάδας δημοτών αυτοδιοικητικής παρέμβασης, που έχουν ως σύνθημα το «Μπορούμε καλύτερα» για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο κ. Καμάρας σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook επισημαίνει τα εξής:

Εμπάθεια και μικρότητες για την πρωτιά Μαυρίδη και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης!

Φαίνεται ότι οι «κακοπροαίρετοι» που ανέφερα σε προχθεσινή ανάρτησή μου στο fb* καλά κρατούν στο Δήμο μας!

Έχουν μάλιστα και τα παπαγαλάκια τους, που προσπαθούν να μειώσουν το αδιαμφισβήτητο επίτευγμα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Να είναι δηλαδή πρώτος των πρώτων ο Δήμος μας μεταξύ όλων των μεγάλων αστικών Δήμων όλης της Ελλάδας ως προς την ορθολογική οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με έγκυρη και απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα!

Να είναι μάλιστα στις 10 πρώτες θέσεις σε τέσσερις υποκατηγορίες, μεταξύ των οποίων εκτός της πρωτιάς στη γενική κατάταξη για τα οικονομικά, και σε επιμέρους δείκτες, ιδιαίτερα σημαντικούς. Όπως αυτός του ποσοστού δαπανών για επενδύσεις, αλλά και τήρησης του προϋπολογισμού στον ίδιο τομέα! Δείκτες που σαφώς δείχνουν ότι τα λεφτά των δημοτών δεν σπαταλούνται σε δημόσιες σχέσεις και άρτον και θεάματα, αλλά πάνε στοχευμένα και μάλιστα με υπευθυνότητα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις!

Επιχειρώντας να δημιουργήσουν μάλιστα σύγχυση στους ανενημέρωτους δημότες για την αμφισβήτηση των οικονομικών αυτών επιτευγμάτων χρησιμοποιούν σαθρά και γελοία «επιχειρήματα» για ένα τμήμα της έρευνας που δεν αφορά στα οικονομικά.

Και τούτο γιατί ή πρέπει να είσαι ανόητος ή (εντεταλμένα) κακεντρεχής, για να μην καταλάβεις(;) ότι ο μικρός (σε πόρους και αριθμό προσωπικού) Δήμος δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στην πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με τους πλούσιους και πολυπληθείς δήμους. Και επομένως ο μικρός μας Δήμος δεν θα μπορούσε να φιγουράρει μεταξύ των πρώτων σε αυτή την κατάταξη που έχει μόνο μεγάλους Δήμους. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά στην αριθμητική!
Ούτε βέβαια το γεγονός ότι δεν έχει Συμπαραστάτη του Δημότη (που του στερεί 5 βαθμούς από τη βαθμολογία) , έχει καμία ιδιαίτερη σημασία στη Διαφάνεια και στη Λογοδοσία. Και τούτο γιατί στους μικρούς Δήμους είναι θεσμός που ουσιαστικά καλύπτεται από την άμεση επαφή δημάρχου και αιρετών με τους πολίτες. Κάτι που εκλείπει από τος μεγάλους απρόσωπους δήμους.

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανής ο σκοπός της όποιας στρέβλωσης και αμφισβήτησης μιας έντιμης, διάφανης και αξιέπαινης προσπάθειας του δημάρχου και των συνεργατών του. Αλλά και του πιστοποιημένου και από την επιστημονική έρευνα αποτελέσματος αυτής της προσπάθειας. Που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά αξιολογείται απόλυτα θετικά!

Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι, αν και το απεχθάνομαι, το ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Όμως άνθρωποι που δεν βρήκαν ποτέ μια λέξη να εκστομίσουν για τα όργια κακό διαχείρισης που έγιναν στον Δήμο μας από συγκεκριμένο δήμαρχο, οι άνθρωποι αυτοί δεν δικαιούνται να ομιλούν. Έστω και για λογαριασμό όποιου ή όποιας λειτουργούν αυτοβούλως ή κατ΄ εντολή.

*Ο κ. Παύλος Καμάρας είχε αρχικώς, και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2019, αναρτήσει το εξής μήνυμα στη σελίδα του στο facebook:

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη και τη δημοτική του Αρχή!!!

Να αξιολογείται ο Δήμος μας:

  • 1ος στην Οικονομική διαχείριση,
  • 2ος στις Δαπάνες για επενδύσεις ως ποσοστό των συνολικών δαπανών,
  • 4ος στην απόκλιση των δαπανών,
  • 9ος στο κόστος του προσωπικού ως ποσοστό συνολικά,

μεταξύ όλων των μεγάλων αστικών Δήμων της Ελλάδας!!! σε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα!

Αναρωτιέμαι πότε επιτέλους οι δημότες θα αξιολογούν με αντικειμενικά κριτήρια το έργο των Δημάρχων και θα κλείνουν τα αυτιά στους Μαυρογυαλούρους απατεώνες της πολιτικής και τους (τις) σαλτιμπάγκους με τα σόου και τις θλιβερές τους παραστάσεις!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet