Ριζοσπαστική Ανατροπή: “Εκτροχιάστηκε η δημοτική αρχή”
Πολιτική

Ριζοσπαστική Ανατροπή: “Εκτροχιάστηκε η δημοτική αρχή”

Για “πραξικοπηματικές” πρακτικές και απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών κατηγορεί τη δημοτική αρχή, τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμβούλους της πλειοψηφίας (και κυρίως την πρόεδρο του ΠΕΑΠ) η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αφορμή η “εντολή” του δημάρχου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την αποχώρηση των συμβούλων της πλειοψηφίας από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, όταν ξεκινούσε η συζήτηση θεμάτων που είχε θέσει το 1/3 των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Γιατί κύριε δήμαρχε;
Γιατί κυρία πρόεδρε και κύριε αντιπρόεδρε του ΠΕΑΠ;
Γιατί κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου;
Γιατί κυρίες και κύριοι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής;

Όταν είσαι δήμαρχος και αρνείσαι να συμμετάσχεις σε συζήτηση θεμάτων ημερησίας διάταξης, που ζητήθηκε από το ένα τρίτο (1/3) των δημοτικών συμβούλων, τότε δείχνεις τουλάχιστον αλαζονεία!

Όταν είσαι δήμαρχος και παροτρύνεις τους δημοτικούς συμβούλους σου να βγουν από την αίθουσα, επειδή έφθασε η ώρα να συζητηθούν θέματα ελέγχου λειτουργίας και αποφάσεων νομικού προσώπου του Δήμου σου, τα οποία οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν αιτηθεί, δείχνεις αδιαφορία για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη διαφάνεια!

Όταν είσαι πρόεδρος του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ και εκφράζεις -με ιδιαίτερη ανακούφιση- τη χαρά σου, σπεύδοντας να απομακρυνθείς από την αίθουσα συνεδριάσεων, μετά την εντολή του δημάρχου σου, για να μη συζητηθούν τα θέματα ελέγχου λειτουργίας και αποφάσεων του νομικού προσώπου που προΐστασαι, εκτός από φόβο, δείχνεις ανωριμότητα και διοικητική ανεπάρκεια!

Όταν είσαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδέχεσαι όλα τα παραπάνω και παράλληλα επιβάλεις να συνεχισθεί η συζήτηση των θεμάτων ελέγχου, που έθεσαν έντεκα (11) δημοτικοί σύμβουλοι, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν καμία απάντηση, αφού λείπουν όλοι οι αρμόδιοι σύμβουλοι, τότε γίνεσαι βασικός συντελεστής του πραξικοπήματος!

Όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, «συμμορφώνεσαι προς τας υποδείξεις» και αποχωρείς από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μη συζητηθούν θέματα ελέγχου της διοίκησης, τότε συμμετέχεις στο πραξικόπημα και συμβάλλεις στην κακοδιοίκηση!

Τώρα, που όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή έχει εκτροχιασθεί, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τη Λυκόβρυση – Πεύκη και τους κατοίκους της!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet