Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Πρόκειται για μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε εφέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών στην οποία συμμετείχαν 6.000 τοπικοί ηγέτες και επιστήμονες ήταν:

  • Το μέλλον της Ε.Ε. και οι ρόλοι των περιφερειών και των πόλεων.
  • Μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη.
  • Μια πράσινη Ευρώπη.
  • Μια πιο έξυπνη Ευρώπη.
  • Μια πιο συνδεδεμένη Ευρώπη: κινητικότητα.
  • Μια πιο κοινωνικά ολοκληρωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια ουσιαστική συζήτηση εδώ στις Βρυξέλλες, που στόχο είχε την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών, καλών πρακτικών και καινοτόμων πολιτικών σε θέματα κοινωνικής συνοχής σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων από Δήμους και Περιφέρειες. Συζητήσαμε για πολιτικές για τη καταπολέμηση της φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων, των ίσων ευκαιριών για όλους χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ χρήσιμες τόσο για μας που συμμετέχουμε, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που επικαιροποιεί τις πολιτικές της βάση των πληροφοριών που συλλέγει από τους εκπροσώπους των Δήμων και των Περιφερειών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet