Συμμαχία Πολιτών: Η αδιαφάνεια κυριαρχεί στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Η αδιαφάνεια κυριαρχεί στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Τον τίτλο του πρωταθλητή στην αδιαφάνεια φαίνεται ότι διεκδικούν ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η παράταξή του», όπως αναφέρει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

«Στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, την ημερομηνία των οποίων ο ίδιος καθορίζει, συνήθως απουσιάζει με διάφορες υπαρκτές ή ανύπαρκτες δικαιολογίες και δεν δίνει σχεδόν ποτέ πλήρεις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αν και είναι υποχρεωμένος να απαντά σε όλα ή προφορικά (στις συνεδριάσεις) ή γραπτά (με επιστολή εντός μηνός).

»Για τις ΜΗ εξηγήσεις προς τους κατοίκους καλύτερα να μη γίνεται λόγος. Την περίοδο της πανδημίας οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι ακόμα και διαδικτυακά. Η δημοτική μας ομάδα, ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Φασουλά,  Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστας Ξανθόπουλος, έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα, αλλά χωρίς απάντηση. Βεβαίως και πριν από την πανδημία που κάποιοι κάτοικοι έφθαναν έως την αίθουσα των συνεδριάσεων, αντί να παίρνουν απαντήσεις τα άκουγαν κιόλας.  Βεβαίως… βρήκε και τα κάνει αφού εκλέχτηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος, με την ψήφο και αυτών που σήμερα διαμαρτύρονται.

»Θα μπορούσαμε πάντως να παραθέσουμε πολλές περιπτώσεις αδιαφάνειας. Και θα το πράξουμε σύντομα. Σήμερα, θα αναφέρουμε μια χαρακτηριστικά ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ περίπτωση που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

»Στην ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος, ως πρόεδρος, είχε φέρει το κρίσιμο θέμα της τροποποίησης του ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) της Λυκόβρυσης. Είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή και κρατά χρόνια, η οποία όταν οριστικοποιηθεί θα αλλάξει τον τρόπο ζωής της πόλης. Κατά τη γνώμη μας όχι προς το καλύτερο. Οι κάτοικοι πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία δεν μετέχουν στη συζήτηση γιατί ποτέ δεν ενημερώθηκαν επαρκώς. Έτσι κάποιοι λίγοι αποφασίζουν για την ποιότητα της ζωής των πολλών και για το μέλλον της περιουσίας τους. Στο τέλος βεβαίως οι πολλοί θα πληρώσουν τις συνέπειες. Αυτοί θα πληρώσουν το “μάρμαρο”. Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθείτε τι θα συμβεί την επομένη ημέρα.

»Η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής ανέφερε επί λέξη “Έγκριση σταδίου Β1 μελέτης τροποποίησης ΓΠΣ Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης και εντολή σύνταξης Β2 σταδίου”.

Στο σύντομο (μόλις επτά σειρών) εισαγωγικό ανέφερε:

  • Ό,τι συνάπτει τις προτάσεις που υποβλήθηκαν.
  • Ό,τι διατυπώνεται στην τεχνική έκθεση η αντιμετώπιση του κάθε θέματος.

»Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, από πλευράς συμπολίτευσης, συμμετείχαν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας και Παναγιώτης Ιωάννου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Μαρμαγγιώλης, ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης, η οποία έχει τρία μέλη, συμμετείχε μόνο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των δυο άλλων παρατάξεων.

»Ο κ. Θεοδωρακόπουλος διαμαρτυρήθηκε εξ αρχής γιατί δεν είχαν σταλεί στην αντιπολίτευση στοιχεία για την υπόθεση και συγκεκριμένα τα ΟΚΤΩ συνημμένα, που ήταν η ουσία της υπόθεσης. Και υπέβαλε αίτημα αναβολής αναφέροντας ότι “λυπάμαι, που σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα μας αποκρύπτονται όλα τα στοιχεία. Δεν γίνεται να προχωράμε έτσι με αδιαφάνεια. Να ψηφίζουμε… «γουρούνι στο σακί», όπως λέει ο λαός μας. Για αυτό ζητάω να αναβληθεί το θέμα αυτό μόλις για 5-7 ημέρες. Έχετε υποχρέωση και νομικά και δεοντολογικά να το πράξετε”.

»Η πρόταση για αναβολή τέθηκε σε ψηφοφορία και υπέρ της αναβολής ψήφισαν ο κ. Θεοδωρακόπουλος, αλλά και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος συνεργάζεται με την παράταξη του δημάρχου. Αρνητικά ψήφισαν ο κ. Μαυρίδης, ο κ. Μπόλλας και ο κ. Μαρμαγγιώλης. Έτσι λοιπόν το νόμιμο και δίκαιο αίτημα που διατυπώσαμε δεν πέρασε, αλλά εάν ήταν παρόντες εκπρόσωποι των άλλων δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ίσως να ήταν διαφορετικά.

»“Φυσικά ύστερα από αυτή τη διαδικασία αποχώρησα. Οι αποφάσεις φαίνεται ότι είναι προκατειλημμένες και η Λυκόβρυση βαδίζει στην τσιμεντοποίηση. Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά γίνονται μέσα σε κλίμα αδιαφάνειας, το οποίο δυστυχώς δεν ενοχλεί πολλούς από τους εμφανιζόμενους ως δήθεν υπερασπιστές των συμφερόντων της πόλης” τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

»Υ.Γ. Και για να δείτε ότι η υπόθεση είναι όχι μόνο για κλάματα αλλά και για γέλια, δέκα λεπτά ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ο δήμαρχος μας έστειλε τα ΟΚΤΏ συνημμένα με βάσει τα οποία ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ νωρίτερα. Η απόλυτη κατρακύλα». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet