Συμμαχία Πολιτών: Θα ασκήσουμε αντιπολίτευση για το συμφέρον των πολιτών
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Θα ασκήσουμε αντιπολίτευση για το συμφέρον των πολιτών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με θέματα της  ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από την παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, η οποία απαρτίζεται πλέον από τα τέσσερα μέλη, αντί τριών που είχε, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Κατερίνα Φασουλά και μέλη των επιτροπών ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (αναπληρωματική η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου) στην Οικονομική και ο Κώστας Ξανθόπουλος (αν. ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος) στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά: «Με τις τροποποιήσεις των νόμων που έγιναν τον τελευταίο μήνα ο δήμαρχος έχει την πλειοψηφία, ανεξαρτήτως της εκλογικής του δύναμης. Κάτι που ισχύει και για τον Δήμο μας όπου η παράταξη του δημάρχου, αν και πήρε στις εκλογές κάτω από το 50% (γύρω στο 42%), έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών».

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού συνεχάρη τον δήμαρχο για την εκλογή του, ανέφερε εξ αρχής ότι η παράταξη αποφάσισε να ψηφίσει τις προτάσεις και για πρόεδρο και για αντιπρόεδρο.

«Το μήνυμά μας είναι ενωτικό. Αλλά επάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον των πολιτών. Θα στηρίζουμε τις θετικές ενέργειες του δημάρχου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεσμικά μας καθήκοντα. Η ψήφος των πολιτών μάς ανέθεσε τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Το ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Αλλά δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Δηλαδή όταν διαφωνούμε θα κάνουμε και προτάσεις. Που θα είναι στο χέρι του δημάρχου και της ομάδας του αν θα τις κάνει δεκτές» επισήμανε.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο και κατά συνέπεια από τη διοίκηση του Δήμου να δώσει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. «Επί των ημερών μας (2007-2011) τα Δημοτικά Συμβούλια της Πεύκης είχαν απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση η οποία καταργήθηκε επί δημαρχίας Φωκιανού. Επίσης, είχαμε αφήσει πλήρη εξοπλισμό και για τηλεοπτική μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων που μπήκε σε λειτουργία 2-3 φορές και στη συνέχεια επίσης καταργήθηκε. Ήρθε η ώρα να ριχθεί άπλετο φως στις συνεδριάσεις. Θα περιμένουμε» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet