Συμμαχία Πολιτών: Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης μπλόκαραν την έρευνα για το φορτηγό και τον «υψηλόβαθμο αξιωματούχο»
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης μπλόκαραν την έρευνα για το φορτηγό και τον «υψηλόβαθμο αξιωματούχο»

Το μεγάλο θέμα με το φορτηγό του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που πιάστηκε στα πράσα να ξεφορτώνει «υλικά» έξω από το σπίτι «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» ρίχνει σκιές στη λειτουργία της διοίκησης, όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Σύμφωνα με την παράταξη η ανωτέρω αναφορά αποτελεί μια σκανδαλώδη υπόθεση την οποία αποκάλυψε η Συμμαχία Πολιτών, διαπιστώνοντας στη συνέχεια ότι το κλίμα στον Δήμο είναι να «σκεπαστούν» όλα. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο συνδυασμός επανέφερε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ζήτησε προ ημερησίας διάταξης, να αποφασιστεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δήμου, να εξεταστεί εάν είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν, όπως καταγγέλλεται και να ελεγχτούν και οι τηλεφωνικές κλήσεις και να υπάρξει παρέμβαση της επιτροπής διαφάνειας και των αρμοδίων οργάνων της αποκεντρωμένης διοίκησης, τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να φωτιστεί η υπόθεση και να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο,  γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι δυο υπάλληλοι αλλά οι επάνω από αυτούς».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η παράταξη αναφέρει ότι «στην ψηφοφορία που ακολούθησε για το αν πρέπει να συζητηθεί ή όχι το θέμα τα μέλη της διοίκησης Μαυρίδη… στήλωσαν τα πόδια και ψήφισαν αρνητικά. Κι επειδή και δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν υπερψήφισαν την πρόταση της Συμμαχίας το θέμα απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Ψυχάλη δήλωσε αποχή και η παράταξη του κ. Κατσαρού δήλωσε “παρών”. Αυτές οι επιλογές δεν μετρούνται πλέον στις θετικές ψήφους. Την πρόταση στήριξαν εκτός από τα μέλη της Συμμαχία Πολιτών και τα μέλη της Συσπείρωσης Πολιτών». 

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Δεν επιθυμούμε να κριτικάρουμε τη στάση των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για πλήρη διαφάνεια στον Δήμο. Ο δήμαρχος θα έπρεπε πρώτος να ερευνούσε το θέμα. Αλλά…».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet