Συμμαχία Πολιτών: Στο θέμα των σχολείων η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι για μία ακόμη φορά απαράδεκτη
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Στο θέμα των σχολείων η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι για μία ακόμη φορά απαράδεκτη

Σύμφωνα με τη δημοτικά παράταξη Συμμαχία Πολιτών «ούτε εφέτος είναι ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης έτοιμος για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση».

Η Συμμαχία σημειώνει ότι «πέρυσι “σώθηκε” με την εξαίρεσή του που πέρασε η νέα κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους», συμπληρώνοντας ότι «ο Δήμος μας ήταν μέσα στους ελάχιστους Δήμους όλης της χώρας που δεν είχε προετοιμαστεί έγκαιρα».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η παράταξη αναφέρει:

«Κι ενώ θα περίμενε κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ότι θα φρόντιζε να είναι έτοιμος τουλάχιστον για τη σχολική χρονιά 2020-21 και να μην ξαναβρεθεί σε τόσο κακή θέση τα… κατάφερε να μην είναι και εφέτος έτοιμος. Προφανώς, ο δήμαρχος είχε ρίξει το βάρος του στην αντικατάσταση των πινακίδων με την οδοσήμανση σε Πεύκη και Λυκόβρυση, προϋπολογισμού άνω των 110.000 ευρώ και όχι στην εξασφάλιση αιθουσών για τα νηπιαγωγεία. Ίσως πίστευε ότι η κυβέρνηση θα κάλυπτε και πάλι τους ασυνεπείς Δήμους».

Ακόμη, ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, κάνει λόγο για «τρέξιμο» της διοίκησης «για τρεις αίθουσες “προκατασκευασμένες, ελαφράς λυόμενης κατασκευής”, δηλαδή κοντέϊνερ», προσθέτοντας:

«Δύο θα τοποθετηθούν στην Πεύκη σε οικόπεδο επί της οδού Σωκράτους 2, και μία στη Λυκόβρυση. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και ο Δήμος μας δεν φρόντισε να είναι έτοιμος. Ο διαγωνισμός, θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου και είναι βέβαιο ότι οι αίθουσες δεν θα είναι έτοιμες για την έναρξη του σχολικού έτους. Αλλά και στις 14 Σεπτεμβρίου να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης και πάλι δύσκολα θα είναι έτοιμες οι τρεις αίθουσες. Προβλέπεται λοιπόν ταλαιπωρία των νηπίων και των γονέων τους εξ αιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής».

Συνεχίζοντας, η Συμμαχία Πολιτών επισημαίνει:

«Και να σκεφτείτε ότι ο διαγωνισμός για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης διεξάγεται με ειδική διαδικασία και χωρίς δημοσίευση. Φυσικά η διαδικασία μόνο επείγουσα δεν είναι. Τα σχολεία ανοίγουν κάθε χρόνο αρχές Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο έκτακτο γεγονός για να επικαλεστεί ο Δήμος μας αυτές τις διαδικασίες. Η μελέτη του Δήμου προβλέπει τρία κοντέϊνερ 6×6μ. και τρια WC 3×2μ. Υπάρχει και άλλη διαγωνιστική διαδικασία, επίσης χωρίς δημοσιότητα, για 25 καρεκλάκια των νηπίων, οκτώ τραπεζάκια και έξι παγκάκια, τέσσερις συρταριέρες κ.λπ. Με άλλα λόγια οι αίθουσες προγραμματίζονται να λειτουργήσουν, όταν λειτουργήσουν, με 25 νήπια η καθεμιά».

Με αφορμή τον λάθος χειρισμό, όπως υποστηρίζει η παράταξη, της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε:

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι για μια ακόμη φορά ασυνεπής. Μόνο δηλώσεις τους διαβάζουμε για μερικά αυτονόητα πράγματα, που έπρεπε να έχουν ρυθμίσει οι ίδιοι πριν από πέντε χρόνια. Στο θέμα των σχολείων η διοίκηση του Δήμου είναι για μίαν ακόμη φορά απαράδεκτη. Τα στελέχη της, μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης, Συμμαχίας Πολιτών είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς, για να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα αφήσουμε να υποβιβαστεί η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet