ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Σας κατανοούμε κ. δήμαρχε…”
Πολιτική

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Σας κατανοούμε κ. δήμαρχε…”

Με καυστικό τρόπο απαντά το γραφείο Τύπου της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Λυκόβρυσης-Πεύκης, του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στην ανακοίνωση του νυν δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού για “τα έργα και της ημέρες” της διοίκησης του πρώτου. Στο συγκεκριμένο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ… ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ
Βλέποντας την πανηγυρική δικαίωση Θεοδωρακόπουλου στις δημοτικές εκλογές διάλεξε να… χτυπήσει την Πρωταπριλιά

Δεν πρόκειται φυσικά να απαντήσουμε στις νέες ύβρεις του απερχόμενου δημάρχου κ. Δ. Φωκιανού εναντίον του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Γιατί οι ψευδολογίες και η παραπληροφόρηση, που με ζήλο υπηρετεί, μπορεί να …έπιασαν το 2010, αλλά σήμερα είναι 2014 και οι πολίτες πληροφορήθηκαν από τα επίσημα στοιχεία την αλήθεια των οικονομικών και όχι μόνο. Μια αλήθεια που δυστυχώς είναι πικρή για τον απερχόμενο δήμαρχο. Γι΄ αυτό προφανώς δεν τολμάει να εκτεθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί έφθασε στο σημείο να αποκρύψει οικονομικά στοιχεία από το Υπουργείο μόνο και μόνο για να βγάλει τον Δήμο μας …κόκκινο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Βλέποντας λοιπόν να έρχεται η ώρα της πανηγυρικής δικαίωσης για τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, μέσα από την ψήφο των πολιτών, δεν αισθάνεται καλά. Και καταφεύγει πάλι στα ψεύδη, διαλέγοντας να το κάνει ανήμερα την Πρωταπριλιά. Είναι κι αυτό μια πράξη συμβολική. Τον καταλαβαίνουμε.

Και ξεσπάει πάλι σε ύβρεις. Δεν θα τον ακολουθήσουμε όμως. Δεν θα οξύνουμε το κλίμα των εκλογών, όπως τόσο πολύ επιθυμεί. Το μόνο που θα παραθέσουμε είναι κάποια στοιχεία από το έργο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ένα έργο μόλις τεσσάρων ετών, το οποίο είναι βεβαίως πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έκανε σε μια δωδεκαετία ο απερχόμενος.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Λοιπόν:

«Παρά τα τεράστια χρέη που βρήκαμε το 2007 και κάποιοι θέλησαν να τα… φορτώσουν σε εμάς, προσπαθήσαμε τότε πολύ. Και καταφέραμε:

  • Να κάνουμε την Πεύκη μία από τις ΠΕΝΤΕ πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος, ενώ τώρα η καθαριότητα είναι είδος σε… ανεπάρκεια. Ούτε οι κάδοι δεν πλένονται…
  • Να φτιάξουμε μέσα σε μια τετραετία ΠΕΝΤΕ νέες πλατείες και πάρκα 15 στρεμμάτων, χωρίς να επιβαρύνουμε τους κατοίκους με χαράτσια και ειδικές φορολογίες.
  • Να σώσουμε από τα πολυποίκιλα συμφέροντα το δάσος Μορέλα, στην καρδιά της Πεύκης, ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους.
  • Να δημιουργούσαμε Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, που τώρα δεν υπάρχει, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, που επίσης καταργήθηκε, Πρότυπο Σχολικό Κήπο, που κι αυτός εγκαταλείφθηκε και σαν κορωνίδα της πολιτιστικής δημιουργίας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, σε ένα κτήριο που αποτελούσε τότε σημείο αρνητικής αναφοράς για την πόλη.
  • Να χτίσουμε τη νέα γενιά των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ στην πόλη μας. Κι ανάμεσά τους και την πιο όμορφη της Αθήνας, που κι αυτή έχουν υποβαθμίσει. Μια παιδική χαρά, δίπλα στον Άγιο Παντελεήμονα, για την οποία όμως κάποιοι με έστειλαν στα δικαστήρια, αλλά προσφάτως δικαιώθηκα και από αυτά.
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Επίσης, καταφέραμε:

  • Να ανακαινίσουμε ριζικά όλα τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και να εγκαταστήσουμε διαδραστικούς πίνακες, κάτι πρωτοποριακό σε όλη τη χώρα. Τώρα τα σχολεία είναι αφημένα στην τύχη τους και τα ενθυμούνται στον Δήμο μόνο παραμονές του αγιασμού.
  • Να χτίσουμε, πριν ακόμα από την κρίση, ένα Δήμο με άρτιες κοινωνικές δομές. Με πρότυπους παιδικούς σταθμούς, με αναβαθμισμένα ΚΑΠΗ, με κοινωνικό φροντιστήριο, από τους πρώτους δήμους σε όλη τη χώρα και με ιδιαίτερη φροντίδα για απόρους, πολύτεκνους και ΑμεΑ (απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη).
  • Να ανακατασκευάσουμε ένα δίκτυο πεζοδρομίων σε όλη την πόλη και να ασφαλτοστρώσουμε τους περισσότερους δρόμους, ανεβάζοντας το επίπεδο ασφάλειας οδηγών και πεζών, ενώ τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα μέτρο ασφαλτόστρωσης και οι λακκούβες ξαναεμφανίζονται στην πόλη μας.
  • Να κατασκευάσουμε ένα άρτιο δίκτυο αγωγών ομβρίων, μήκους 3.500 μέτρων, που ασφαλίζουν την πόλη ακόμα και σε μεγάλες καταιγίδες.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 

Επίσης καταφέραμε:

Να εξοπλίσουμε τον Δήμο με σύγχρονα μέσα, όπως λεωφορεία τελευταίας γενιάς, γερανό, αυτοκίνητο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, υδροφόρο, περιπολικό, φορτηγό, αυτοκίνητα-σάρωθρα κ.λπ., απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Να δημιουργήσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο τον χρόνο, με μικρά κόστη και να καταργήσουμε τα πολυδάπανα ανθεστήρια, τις αντιαισθητικές αρματοδρομίες και τις πολυδάπανες συναυλίες , τύπου Έφης Θώδη, που κληρονομήσαμε.

Να δώσουμε ώθηση στον αθλητισμό των νέων με τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και τη ριζική ανακατασκευή όλων των υπαρχόντων και να ανοίξουμε το στάδιο σε εκατοντάδες πολίτες, που μετείχαν καθημερινά στα προγράμματα «άσκηση για όλους».

Και, επάνω από όλα, να αφήσουμε ως προίκα έργα αξίας 12 εκατομμυρίων, τα περισσότερα των οποίων δυστυχώς μπλοκαρίστηκαν και η πόλη μας έχασε πολλά. Κλασική περίπτωση είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και η κατασκευή της κεντρικής πλατείας, ένα έργο δημοπρατημένο που ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, κάποιοι από τους οποίους θα είναι τώρα υποψήφιοι, έστειλαν στο… ψυγείο προκαλώντας τεράστια ζημιά στην πόλη. Την ίδια τύχη είχε και το έργο «Ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία», ενώ μόλις τώρα ξεκόλλησε το έργο της ανάπλασης της Κάτω Πεύκης»

Κι όλα αυτά μέσα σε μια μόνο θητεία και όχι σε τρεις όπως συνέβη με τον κ. Καμάρα και τον κ. Φωκιανό».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet