Την παραίτηση Γώγου ζητούν 3 σύμβουλοι της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Την παραίτηση Γώγου ζητούν 3 σύμβουλοι της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών

Την παραίτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), Μαρίας Γώγου, ζητούν οι τρεις από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της (Κική Νικολαροπούλου, Προκόπης Μπελεχρής και Γιώργος Κωνσταντόπουλος), καθώς την κατηγορούν ότι «κινείτει σε μοναχικούς δρόμους», «με γνώμονα τις προσωπικές στρατηγικής της» και «αγνοώντας τις εσωτερικές δημοκρατικέ διαδικασίες».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

Οι πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης έγιναν μάρτυρες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μιας σειράς πρωτοφανών περιστατικών που σχετίζονταν με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τη δημοτική Αρχή, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της παράταξής μας.

Έγινε φανερό σε όλους τους πολίτες και κυρίως τους φίλους και τα μέλη της παράταξης μας, ότι η επικεφαλής μας Μαρία Γώγου δρα με γνώμονα τις προσωπικές της στρατηγικές και σε κάθε περίπτωση εντελώς αντιδημοκρατικά, αφού η δημοτική ομάδα πληροφορείται τις αποφάσεις της από τα δελτία Τύπου.

Αποκορύφωμα της προσωπικής της στρατηγικής και της πολιτικής της απομόνωσης από την υπόλοιπη δημοτική παράταξη ήταν η τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου 2015 και η ουσιαστική σύμπλευσή της, όχι με τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, αλλά με τις προτάσεις του επικεφαλής άλλης παράταξης. Η τοποθέτησή της αυτή αμφισβητεί τον πυρήνα της αυτοδιοικητικής αρχής, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως την ανεξαρτησία της δημοτικής μας παράταξης, ενώ παράλληλα οι ύβρεις εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων των πολιτών θυμίζουν σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης πολιτικής ζωής.

Οι συνεχείς παροτρύνσεις και  προσπάθειές μας για να αποτραπεί η καταστροφική για την παράταξη προσωπική της στρατηγική, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα! Έτσι δυστυχώς φτάσαμε στην προσβλητική για μας και την παράταξη δημόσια συμπεριφορά της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου 2015, μιας συμπεριφοράς που δεν συνάδει με τη μακρά αυτοδιοικητική πορεία μας.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών, από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μας στη δημοτική παράταξη υποστηρίξαμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά, έπειτα από συζήτηση με τα μέλη της δημοτικής ομάδας.

Δυστυχώς όμως η κα Γώγου, από τη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, δηλαδή εδώ και έναν χρόνο, έχει επιλέξει τον μοναχικό δρόμο της πολιτικής της απομόνωσης από την υπόλοιπη δημοτική παράταξη, τη δημοτική ομάδα και πρωτίστως την κοινωνία.

Η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών είναι η μόνη δημοτική παράταξη διαχρονικά στην ιστορία του Δήμου, αλλά και γενικότερα στο σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που έχει ιδρυθεί επίσημα, έχει νομική υπόσταση μετά τις εκλογές, με καταστατικό κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο.

Όμως ακόμα και αυτή τη συλλογική προσπάθεια η κα Γώγου δεν έχει καταφέρει να την αξιοποιήσει και να την κεφαλαιοποιήσει, καθώς η παράταξη παραμένει αδρανής, αποξενωμένη και αποστεωμένη από τον κοινωνικό ιστό.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι μιας παράταξης που τίμησε το μισό σχεδόν εκλογικό σώμα του Δήμου με την ψήφο του, δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σ΄ αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Δεν επιλέγουμε την ανεξαρτοποίηση, γιατί δεν χαρίζουμε την παράταξη σε κανένα και εμείς εκφράζουμε την πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Καλούμε την κα Γώγου να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση της επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο η ίδια έχει οδηγήσει τη δημοτική ομάδα και τη δημοτική παράταξη.

Παράλληλα, εμείς δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την ενότητα, τη συνοχή και την ανανέωση της δημοτικής παράταξης.  Η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, παρά αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τη στήριξαν, την ψήφισαν και όσους πρόκειται να συστρατευθούν. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το αδιέξοδο που έχει προκύψει, έχει  ονοματεπώνυμο και διεύθυνση…. κα Γώγου, από το οποίο η  δημοτική μας παράταξη θα βγει σύντομα ανανεωμένη.

Για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κική Νικολαροπούλου

Προκόπης Μπελεχρής

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet