Τι απαντά ο Δ. Κωνστάντος στον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.
Πολιτική

Τι απαντά ο Δ. Κωνστάντος στον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.

Δεν πρόκειται να προβεί σε δηλώσεις «μετανοίας», όπως τις χαρακτηρίζει, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων αναφορικά με τις κατηγορίες του περί «εξαπάτησης» από την πρόεδρο του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνστάντος σημειώνει:

Δηλώσεις μετανοίας να αναζητήσει αλλού η κ. Πατούλη. Ας διαβάσει πιο προσεκτικά την απάντηση του ΠΕΑΠ

Δημοσιοποιήθηκε σήμερα ανακοίνωση της κ. Πατούλη (Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων) η οποία αναφέρεται στην κριτική που της έχω ασκήσει στο πλαίσιο των αυτονόητων θεσμικών καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Σε απάντηση των όσων αναφέρει η συνάδελφος, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, κ. Πατούλη σημειώνω ότι:

Αποτελεί προσωπικό τίτλο τιμής η σημερινή ανακοίνωση της κ. Πατούλη διότι με το περιεχόμενό της αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η αποδοτικότητα των τεκμηριωμένων επιχειρημάτων και η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ενημέρωσης των συμπολιτών μας και άλλων θεσμικών οργάνων και προσωπικοτήτων για τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί από την ημέρα ανεξαρτητοποίησής της από την παράταξη του κ. Μαυρίδη και την απόφασή της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του 2019, δημιουργώντας για τον σκοπό αυτό ως θεσμικό εργαλείο τον Όμιλο για την Unesco Βορείων Προαστίων. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με ανέδειξε ως τον βασικό εκφραστή του αντί-πατουλικού μπλοκ που συνενώνει την ευρεία πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας.

Τα γεγονότα και οι χαρακτηρισμοί που περιγράφω όσον αφορά στη συνεδρίαση του ΠΕΑΠ όταν εξέτασε το αίτημα του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων σχετικά με την πραγματοποίηση της αθλητικής εορτής της κ. Πατούλη στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης / Μεταμόρφωσης, την οποία και απέρριψε ομόφωνα, είναι απολύτως ακριβή και αληθή. Δηλώσεις μετανοίας ας αναζητήσει αλλού η κ. Πατούλη. Θα την προέτρεπα να διαβάσει πιο προσεκτικά την απάντηση του ΠΕΑΠ.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η κ. Πατούλη ενοχλήθηκε και αιφνιδιάστηκε απόλυτα με τις δύο θεσμικές παρεμβάσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης (29/5) και με την επιστολή στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τις οποίες όπως πάντα δημοσιοποιήσαμε άμεσα προς ενημέρωση των συμπολιτών μας. Ο δήμαρχος κ. Καρπέτας εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για το επίπεδο της τοποθέτησης, ενώ υπήρξε αποκαλυπτικός σχετικά με την αθλητική εκδήλωση της κ. Πατούλη. Μια ανάγνωση των πρακτικών θα τη διαφωτίσει σχετικά.

Όσον αφορά στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» σε επικοινωνία που είχε μαζί μου η κ. Ινώ Κωνσταντοπούλου, κατ΄ εντολή της κ. Βαρδινογιάννη όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά, με ευχαρίστησε για την επιστολή, εξέφρασε τη χαρά της που συνομιλεί με έναν εθελοντή αιμοδότη, αποτίμησε ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι παρά τις επιφυλάξεις μου για τις μεθοδεύσεις της κ. Πατούλη προσκάλεσα τους συμπολίτες μας να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στο πλαίσιο της αθλητικής εορτής, στην οποία έδωσα το «παρών» αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο εθελοντισμός οφείλει να ενώνει, ενώ με διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του Συλλόγου ΔΕΝ έχει άμεσα ή έμμεσα καμία πρόθεση ανάμειξης στα τοπικά πολιτικά δρώμενα ανταποκρινόμενη με θέρμη στην πρόταση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με τον Δήμο.

Αν η κ. Πατούλη επιθυμεί, όπως διαφαίνεται από το κείμενό της, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά της, καλοδεχούμενη η πρόσκληση – πρόκληση. Φυσικά σε αυτή την πιθανή εξέλιξη θα αξιοποιήσω όλα τα αντίστοιχα μέσα ώστε να αναδειχθεί η μεθοδολογία της κ. Πατούλη που, μεταξύ άλλων, αποσκοπεί στον περιορισμό του ανεμπόδιστου δημοκρατικού διαλόγου. Να θυμίσω το εξώδικο που είχε αποστείλει σε μέσο ενημέρωσης ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ.

Αναμένω ακόμα φυσικά τη δημόσια τοποθέτησή της σχετικά με την άρνηση δημοσιοποίησης ανακοινώσεων της δημοτικής μας παράταξης από διαδημοτικά site με αφετηρία τις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης και την επιστολή στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Όπως μου ειπώθηκε από ιδιοκτήτη ενός εξ αυτών, εφόσον οι ανακοινώσεις περιέχουν κριτική προς την κ. Πατούλη δεν πρόκειται να δημοσιοποιούνται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet