Τ. Μαυρίδης: «Ας παραμερίσουμε τις αντιθέσεις στο Δ.Σ.»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης: «Ας παραμερίσουμε τις αντιθέσεις στο Δ.Σ.»

Μήνυμα ενότητας, για το συμφέρον του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και των πολιτών, απευθύνει προς όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης καλεί τα στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τους πολίτες να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ως υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» αλλά και όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες προσπαθήσαμε και θέλω να πιστεύω σ΄ ένα μεγάλο βαθμό πετύχαμε, να ξεκινήσουμε μία νέα αρχή δημιουργώντας και επιδιώκοντας με κάθε τρόπο ένα ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό πολιτικό κλίμα, μία καθαρά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση.

Έτσι καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και στη συνέχεια ακολουθήσαμε έναν ορθό, κατά την άποψή μας πάντα, αυτοδιοικητικό λόγο χωρίς επικοινωνιακά θορυβώδη και ανούσια τεχνάσματα.

Οι εκλογές έστειλαν ένα πολλαπλό μήνυμα σε όλους μας.

Από 1η Σεπτεμβρίου η δημοτική ομάδα, ο δημοτικός συνδυασμός «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» και εγώ προσωπικά ως νέος δήμαρχος ξεκινάμε να αλλάξουμε σελίδα σ΄ έναν Δήμο που αγαπάμε και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου θα επιδιώξουμε μέσα σ΄ ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να επιλύσουμε από κοινού τα προβλήματα που έχει ο Δήμος μας, μικρά και μεγάλα.

Όμως προϋπόθεση, αυτονόητη θα έλεγα, προέχει ή αμοιβαία κατανόηση των δυσκολιών, μέσα στο γενικότερο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που ζούμε και συνάμα καλούμαστε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να εφαρμόσουμε. Με κατανόηση και έμπρακτη εφαρμογή μίας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας προθέσεων, μίας αμοιβαίας σχέσης αλληλοσεβασμού.

Έχοντας παραμερίσει τις όποιες αντιθέσεις σε απόψεις και ιδεολογικές αφετηρίες, κατανοώντας απόλυτα όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις από όπου κι αν προέρχονται, καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί στο ξεκίνημα αυτό, ένα νέο πνεύμα στη λειτουργία και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι ευθύνη όλων μας!

Πρέπει κατά την άποψή μας να θέσουμε βασικές προτεραιότητες, όχι μόνο στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά να θέσουμε τις βάσεις εκείνες, μέσα από ένα πλαίσιο διαλόγου, για την οριστική, ελπίζω, διευθέτηση και επίλυση μεγάλων θεμάτων. Όπως η επίλυση του οικονομικού προβλήματος, η αξιοποίηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου με ανάλογη προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη και προστασία του προαστιακού μας χαρακτήρα. Την ενδυνάμωση ακόμα περισσότερο με ουσιαστικές παρεμβάσεις και έμπρακτη φροντίδα στον κοινωνικό τομέα του Δήμου μας, ιδίως τούτη την εποχή που οι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμες και ευπαθείς ομάδες, αυξάνονται λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

Ο Δήμος μας με τις αξιόμαχες υπηρεσίες του πρέπει με κάθε τρόπο να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σε κάθε πολίτη. Να είμαστε σύμμαχοι στην καθημερινότητα. Αυτό είναι για όλους εμάς μία μεγάλη πρόκληση. Είμαι όμως απόλυτα πεπεισμένος, ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα ανταποκριθούμε, στο μέτρο του δυνατού, με επάρκεια, με υπευθυνότητα, με ρεαλιστικές λύσεις και παρεμβάσεις.

Η αξιοποίηση με χρηστή διαχείριση κονδυλίων, είτε ιδίων πόρων του Δήμου μας είτε μετά από εξεύρεση άλλων Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Προγραμμάτων για την ορθολογική και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη του Δήμου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών, που μας εμπιστεύτηκαν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θέλω στο ξεκίνημά μας αυτό να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά όλους και όλες που μας εμπιστεύτηκαν. Τους φίλους και τις φίλες που επέλεξαν μία άλλη αυτοδιοικητική πρόταση πέρα από τη δική μας. Όλους τους συνεργάτες μου στον συνδυασμό «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» γιατί μου έδωσαν τη δυνατότητα, με τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, με ένα νέο ξεκίνημα που αγκαλιάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του Δήμου. Να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που εκλέχθηκαν στα αυτοδιοικητικά όργανα του Δήμου. Να διαβεβαιώσω του αφανείς συνεργάτες μας στον Δήμο, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα, ότι μαζί θα λειτουργήσουμε υπεύθυνα για ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών για του πολίτες του Δήμου μας.

Όλοι μας εκλεγμένοι και μη, θεωρώ ότι είμαστε χρήσιμοι για το αυτονόητο, που είναι το συμφέρον του Δήμου μας και των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις προχωρούμε μπροστά, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργούμε στέρεες βάσεις για το μέλλον του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με ειλικρίνεια, εντιμότητα, με ελπίδα και προοπτική.

Ευχαριστώ πολύ

Αναστάσιος Β. Μαυρίδης
Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet