Τ. Μαυρίδης: «“Δήθεν σωτήρες” η συνασπιζόμενη μειοψηφία»
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης: «“Δήθεν σωτήρες” η συνασπιζόμενη μειοψηφία»

Κατά μελών της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης βάλλεται με οξείες εκφράσεις ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Με αφορμή «συνασπισμό» μελών της μειοψηφίας από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, ο δήμαρχος απαντά σε όσους «ρίχνουν τα βέλη τους στη νέα δημοτική αρχή», αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, ότι με την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων από ιδιωτικές τράπεζες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα προκύψει ετήσιο οικονομικό πλεόνασμα της τάξεως των 500.000 ευρώ, αναφορικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ότι ο Δήμος δεν έχει σχέση με την αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Αναφορικά δε με τη συνασπιζόμενη μειοψηφία ο δήμαρχος αναφέρει ότι «κάποιοι έχουν παραμείνει στην προεκλογική περίοδο και εκτοξεύουν καθημερινά βέλη, κάνουν κακοπροαίρετη κριτική και στέλνουν τα “παπαγαλάκια” τους προς κάθε κατεύθυνση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Για να διδάξεις ήθος πρέπει και να το διαθέτεις»

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα του, βρήκαν την «ευκαιρία» συνασπιζόμενοι «δήθεν σωτήρες» να ρίξουν τα βέλη τους στη νέα δημοτική αρχή. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι βαρύγδουπες και βαθυστόχαστες δηλώσεις, ευτυχώς ελαχίστων συμβούλων που άγονται και φέρονται με μικροπολιτικά κριτήρια και προσωπικές αντιπάθειες, περί συνεργασίας και ουσιαστικής κατά τ΄ άλλα συναίνεσης πέφτουν καθημερινά στο κενό γιατί απλά αυτοδιαψεύδονται. Ακόμα και οι «απλόχερες ευχές» κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου πριν δυο μήνες ήταν αίολες. Παρόλο που από την πρώτη κιόλας στιγμή δουλέψαμε σκληρά, με ζήλο και ουσιαστικές παρεμβάσεις, για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας και την ανάπτυξη των κοινωνικών παροχών προς τους συνδημότες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πετύχαμε την αναχρηματοδότηση των δανειακών μας υποχρεώσεων από ιδιωτικές τράπεζες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου από αυτό και μόνο θα προκύψει ένα σοβαρό ετήσιο οικονομικό πλεόνασμα της τάξεως των 500.000 ευρώ. Αυτό φυσικά ενοχλεί κάποιους συμβούλους της μειοψηφίας που εφευρίσκουν τρόπους είτε να μην ψηφίσουν θετικά, είτε να σαμποτάρουν το έργο και τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής ώστε να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και της ευθύνης που μας ανέθεσε η πλειοψηφία των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε απρόσκοπτα σε μια νέα κατεύθυνση αφήνοντας πίσω τις άθλιες τακτικές και τις λαϊκίστικες λογικές που δεν συνάδουν με το ύφος της νέας φιλοσοφίας που πρεσβεύουμε. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτές τις τακτικές που εκ των πραγμάτων δεν οικοδομούν ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Όμως δεν μπορούμε να σιωπούμε.

Μεταξύ αυτών που συνεχίζουν να σφυροκοπούν αλόγιστα το έργο μας, είναι και ο επικεφαλής σημερινής παράταξης μειοψηφίας, πρώην δήμαρχος κ. Θεοδωρακόπουλος που είναι ουσιαστικά υπεύθυνος της οικονομικής χρεοκοπίας του Δήμου μας όπου με επιζήμια διαχείριση των οικονομικών τον έφερε στο χείλος της καταστροφής.

Αλλά το θράσος του δεν έχει όρια.

Δυστυχώς, συνεχίζει με το ύφος που εξάλλου τον διακρίνει χρόνια, με κουτσομπολιά καφενείου και λασπολογία να εκτοξεύει επιθέσεις και ψεύδη όπου πέρα των άλλων κωμικοτραγικών του σχολίων ότι δήθεν υπήρξε ο «ήρωας κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας» και  αφήνει, όπως άλλωστε συνηθίζει, υπονοούμενα.

Να του υπενθυμίσουμε όμως, γιατί ίσως έχει πρόβλημα μνήμης, ότι μια και μοναδική κεραία όπου σταμάτησε να λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης ήταν επειδή «απλά» άλλαξε η σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την εγκατάσταση κεραιών πάνω σε σχολεία και γηροκομεία.

Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ουδεμία σχέση έχει με την αδειοδότηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αφού δεν απαιτείται έγκριση ή απόφαση ή σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι με τον γνωστό του αχαρακτήριστο ρόλο σπεύδει να προκαλέσει σύγχυση.

Αυτό και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Τα υπόλοιπα είναι αποκύημα της φαντασίας του και παραμύθια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα αποδείξει δημόσια με επιχειρήματα και στοιχεία. Αλλά επειδή δεν τα διαθέτει αφού είναι γέννημα του εγκεφάλου του σε συνδυασμό με ψεύδη και λάσπη, αφού ως γνωστόν είναι άριστoς «μάγειρας», τον αφήνουμε προς το παρόν να γυρνάει στον Δήμο και να ψελλίζει με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη του. Ας μας πει όμως για τη δική του θητεία ως δήμαρχος τα οικονομικά απολογιστικά στοιχεία, τις αναθέσεις έργων με εκπτώσεις έως 7%;

Ας μας πει ακόμα, και ο κ. Πάγκαλος τι τον ώθησε να συνασπιστεί και να συμμαχήσει με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, τι κοινά σημεία έχουν;

Όσον αφορά, την υπόλοιπη συνασπιζόμενη αντιπολίτευση, θα περιμέναμε άλλα δείγματα γραφής, ώστε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά βλέπουμε με λύπη ότι έχουν παραμείνει κάποιοι στην προεκλογική περίοδο. Εκτοξεύουν καθημερινά βέλη, κάνουν κακοπροαίρετη κριτική και στέλνουν τα «παπαγαλάκια» τους προς κάθε κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών όμως τους διέψευσαν παταγωδώς και πήραν την πρέπουσα απάντηση.

Το μήνυμα όμως που έστειλαν οι πολίτες κάποιοι δεν το αντιλήφθηκαν.

Είναι φυσικά δικαίωμα τους να ακολουθούν αυτόν τον μονόδρομο που οδηγεί σε κατήφορο. Απλά δεν κατανοούν ότι συμπαρασύρουν μαζί τους και συναδέλφους που πραγματικά αγαπούν αυτόν τον Δήμο, και δεν το βλέπουν περιστασιακά ως μια θέση ευκαιριακής ανάδειξης και αυτοπροβολής τους από την αφάνεια ή ακόμα και για να εκφράσουν την αλόγιστη εγωπάθεια τους ή να εκπληρώσουν άλλες επιδιώξεις. Σε κάποιους επίσης που στην πορεία άλλαξαν ρότα και πλεύση συνεργασίας, όπου αρχικά εκτόξευσαν εφήμερες επιθέσεις «αγάπης», όταν δεν πήραν αυτό που ήθελαν, έκαναν την γνωστή «τούμπα». Καθώς επιδίωξη τους ήταν, να καταλάβουν από την αρχή μια θέση ευθύνης με οικονομικά ανταλλάγματα, και εκεί που μέχρι πρότινος κατά δήλωση τους, συνέβαλλαν τα μέγιστα και προσέφεραν γη και ύδωρ, τώρα χρησιμοποιούν μακιαβελικές μεθόδους, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Έτσι άλλαξαν προσωπείο αφού έγιναν  επικριτές των πάντων με χυδαίο και γλοιώδη μάλιστα τρόπο.

Όμως έγκαιρα ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί, ακόμα και από στενούς συνεργάτες που συμμετείχαν στον συνδυασμό τους, και τώρα ένας-ένας εγκαταλείπουν το καράβι έχοντας αντιληφθεί πλήρως την πολιτική δυσοσμία που αναδύεται από την συμπεριφορά και τα «κατορθώματα» που χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής τους.

Αυτή είναι ως μια πρώτη απάντηση στη «συναδελφική συναινετική» και κατά τ΄ άλλα ωφέλιμη συνεργασία που μας παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν μέλη της αντιπολίτευσης στους πρώτους έξι μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Μαυρίδης

Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet