Χ. Καρανάσος: Γκρίζες ζώνες στο ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Χ. Καρανάσος: Γκρίζες ζώνες στο ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για «γκρίζες ζώνες» στο Νομικό Πρόσωπο «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) το Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο το μέλος της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+ και τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ, Χαράλαμπος Καρανάσος, με αφορμή δύο εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το νομικό πρόσωπο.

Ο κ. Χ. Καρανάσος κατέθεσε αίτημα προς τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, ζητώντας να ενημερωθεί για το συνολικό κόστος των δύο εκδηλώσεων, το ύψος του παραστατικού που έλαβε το ΚΟΙΠΑΠ, και, καθώς τα μέλη του ΚΟΙΠΑΠ κατέβαλαν 10 ευρώ, ποιος παρέλαβε τα ποσά αυτά και τι παραστατικό εξέδωσε.

Ακολουθεί ηα ανακοίνωση του κ. Χ. Καρανάσου:

Γκρίζες ζώνες στο ΚΟΙΠΑΠ

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, πραγματοποίησε δύο εορταστικές εκδηλώσεις κατά τον μήνα Δεκέμβριο σε κατάστημα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ με την 75/2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε δαπάνη ύψους 2.405 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τις δύο εκδηλώσεις, υπολογίζοντας τη συμμετοχή 230 μελών του ΚΟΙΠΑΠ στις εν λόγω εκδηλώσεις. Πριν από την είσοδο των μελών του ΚΟΙΠΑΠ στο κατάστημα, τα μέλη του ΚΟΙΠΑΠ κατέβαλαν αντίτιμο 10 ευρώ, ως τη συμμετοχή τους για την παρουσία τους στις εν λόγω εκδηλώσεις.

Εκ των ανωτέρω γίνεται κατανοητό, ότι το συνολικό κόστος των δύο εκδηλώσεων ήταν τουλάχιστον 4.705 ευρώ, καθώς η συμμετοχή του ΚΟΙΠΑΠ ήταν 2.405 ευρώ και η συμμετοχή των τουλάχιστον 230 μελών του ΚΟΙΠΑΠ  προσέφερε έσοδα ύψους 2.300 €ευρώ στις εν λόγω εκδηλώσεις, έχοντας ως δεδομένο ότι τα 230 άτομα πλήρωσαν 10 ευρώ.

Επειδή κρίνεται σαφές και αυτονόητο, ότι το ΚΟΙΠΑΠ δεν απεκόμισε οικονομικό όφελος από την εν λόγω εκδήλωση, καθώς η διενέργεια αυτών των δύο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε για τη γιορτή των μελών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα.

  1. Ποιο είναι το συνολικό κόστος των δύο εκδηλώσεων;
  2. Ποιο είναι το ύψος του παραστατικού – τιμολογίου που έλαβε το ΚΟΙΠΑΠ;
  3. Ποιος εισέπραξε τα 10 ευρώ ανά μέλος του ΚΟΙΠΑΠ και τι παραστατικό εξέδωσε;

Κατά την εκτίμηση μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω περιστατικά το πραγματικό κόστος των δύο εκδηλώσεων ήταν τουλάχιστον 4.705 ευρώ. Το ύψος του παραστατικού που  πρέπει να κοπεί προς το ΚΟΙΠΑΠ είναι 4.705 ευρώ, καθώς το ΚΟΙΠΑΠ ανέλαβε το σύνολο της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης. Τέλος κατά την εκτίμηση μας η απόφαση 75/2019 δεν έπρεπε να ανέλθει στο ύψος των 2.405 ευρώ, αλλά στο ύψος των 4.705 ευρώ, τουλάχιστον, ενώ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί 230 παραστατικά είσπραξης από το ΚΟΙΠΑΠ προς τα μέλη του, ώστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή των εσόδων στο ΚΟΙΠΑΠ.

Καθώς η διοίκηση αρνήθηκε πλήρως την παροχή των ανωτέρω στοιχείων προφορικά, κατέθεσα γραπτώς τα ανωτέρω ερωτήματα με το υπ. αριθμ: 177/ 24.01.2020 αίτημά μου. 

Τέλος μια ακόμα bonus ερώτηση: Ισχύει ότι η παράταξη της δημοτικής αρχής πραγματοποιεί εκδήλωση στο ίδιο κατάστημα την Κυριακή 26/01;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet