Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Οριστικό τέλος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας
Πολιτική

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Οριστικό τέλος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας

«Οριστικό τέλος» μπαίνει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ενημερώνει ο Δήμος, καθώς υπεγράφη υπουργική απόφαση για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων όλων των φορέων της κεντρικής διοίκησης και των δήμων προς τρίτους με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται:

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ θετική εξέλιξη που αφορά στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους. Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη προ ημερών από τον υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Μπαλάφα, θα πραγματοποιηθεί εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων όλων των φορέων της κεντρικής διοίκησης και των δήμων προς τρίτους (φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης) με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠ.ΕΣ. – Κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

Συνολικά, το ποσό με το οποίο θα επιχορηγηθούν είναι 20.832.000 ευρώ και από αυτά για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αντιστοιχούν 833.868 ευρώ περίπου.

Για τη σχετική ρύθμιση έχουν θεσμοθετηθεί, εδώ και καιρό, κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες ο Δήμος και οι οικονομικές του υπηρεσίες έχουν ήδη διευθετήσει. Όπως για παράδειγμα, τηρείται λειτουργικό μητρώο και γνωστοποιούνται μέσω του e-portal στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία και τα στοιχεία του μητρώου, ενώ παρακολουθείται από τις οικονομικές υπηρεσίες των φορέων και την αρμόδια ΓΔΟΥ, σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης σε συνεργασία με τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, συνεργάζονται άψογα, αποτελεσματικά και με διαφάνεια, πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε ευεργετική ή μη ρύθμιση του δημοσίου προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet