5 αιτήματα από Τ. Μαυρίδη στον αναπληρωτή υπ. Περιβάλλοντος
Πολιτική

5 αιτήματα από Τ. Μαυρίδη στον αναπληρωτή υπ. Περιβάλλοντος

Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με στελέχη της κεντρικής εξουσίας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις εκκρεμείς υποθέσεις προς υλοποίηση που έχει το υπουργείο απέναντι στον Δήμο, αλλά και στην ένταξη νέων μελετών και έργων προς χρηματοδότηση στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο έργο ανάπλασης και προστασίας της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας, από την οδό Λύρας έως τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας, που προωθείται σε συνεργασία με τους Δήμους Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφών για ΦΕΚ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αξιοποίησης του πρασίνου της περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής για όλους τους κατοίκους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ένταξη εντός σχεδίου πόλης της περιοχής που βρίσκεται στα σύνορα με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, ώστε να διανοιχτούν οι οδοί που θα εξυπηρετούν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, τα οποία διέρχονται από την Εθνική Οδό μέσα από τη Βιομηχανική ζώνη και όχι από την οικιστική περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την έγκριση χωροθέτησης και λειτουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της Πεύκης, συνολικής χωρητικότητας 153 θέσεων Ι.Χ. Ακόμη αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του Δάσους Μορέλλα ως εκτός σχεδίου πόλης δασική έκταση.

Τέλος, συζήτησε τη δυνατότητα ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στο πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II”, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων των δημοτικών κτηρίων και υποδομών του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet