«Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές της Λυκόβρυσης κ. Πανταζή…»
Πολιτική

«Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές της Λυκόβρυσης κ. Πανταζή…»

Να περπατήσουν μαζί στις γειτονιές της Λυκόβρυσης καλεί τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτη Πανταζή το μέλος της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Από πλευράς του κ. Πανταζή φαίνεται πως ξέσπασαν αντιδράσεις για ανακοίνωση του κ. Σ. Γκίκα στην οποία αναφερόταν σε ευθύνες του τέως δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού για τα προβλήματα της Λυκόβρυσης (Σ. Γκίκας: Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης, το Κλειστό και οι ευθύνες Φωκιανού).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σ. Γκίκα:

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στις γειτονιές της Λυκόβρυσης…

Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο πολλές αντιδράσεις από τη δημόσια μου παρέμβαση για τα λιμνάζοντα προβλήματα της Λυκόβρυσης και ιδιαιτέρως για την υποβάθμιση του ημιτελούς κλειστού, το οποίο επί χρόνια ο Δήμος έχει εγκαταλείψει. Μια παρέμβαση που έκανα με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει τους αρμοδίους. Για το καλό των κατοίκων.

Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι είδαν το θέμα από τη θετική του πλευρά και κάλεσαν τη δημοτική Αρχή να παρέμβει τάχιστα. Υπήρχαν όμως και εξαιρέσεις, ιδιαιτέρως μεταξύ εκείνων που έχουν και προσωπικές ευθύνες για τα άλυτα προβλήματα της Λυκόβρυσης. Κι αυτοί έβγαλαν το κακό τους πρόσωπο.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πανταζής, ο οποίος ονόμασε λαϊκιστές τους ανθρώπους που περπατάνε στην πόλη, μιλάνε με τους κατοίκους και αγωνίζονται να προωθήσουν τα θέματα που αγγίζουν τους συμπολίτες μας. Αλήθεια ο ίδιος τόσα χρόνια αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος έχει λύσει κάποιο πρόβλημα; Έχει αναδείξει κάποιο θέμα; Τον τελευταίο καιρό δεν έχω δει ούτε μια ανάρτησή του με κάποιο θέμα της πόλης μας, δεν έχω δει μια δική του προσπάθεια που να δικαιώνει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειλικρινά θα ήθελα να κάνω λάθος και να του ζητήσω συγνώμη. 

Με τέτοιες παλαιοκομματικές απόψεις και με εμπάθεια δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη συστηματική απουσία του Δήμου από τα πραγματικά προβλήματα. Δεν γίνεται μέσα από ένα γραφείο να μιλήσει για την πόλη. Αλήθεια πόσες φορές έχει βγει στους δρόμους της Λυκόβρυσης;

Καμία.

Δυστυχώς. Κι όμως έχει άποψη και θέλει και να την επιβάλει. Έχει πάει ποτέ να δει το ημιτελές κλειστό, να δει τα χάλια στην περιοχή, την οποία η δημοτική Αρχή έχει μεταβάλει σε σκουπιδότοπο; Ευχαρίστως να τον ξεναγήσω και να γνωρίσει από κοντά και την Κάτω Λυκόβρυση. Και να δει τι γίνεται όταν βρέχει. Μόνο τότε θα καταλάβει ποιοι είναι οι λαϊκιστές. Μόνο τότε θα καταλάβει την ανυπαρξία των παρεμβάσεων του Δήμου στις γειτονιές της Λυκόβρυσης. Και να μας πει επιτέλους γιατί έκρυβαν από τους κατοίκους και από την αντιπολίτευση ότι ο χώρος ήταν αδειοδοτημένος για αθλητικές εγκαταστάσεις από το 2001 και δεν ήταν βιομηχανική ζώνη, όπως έλεγαν. Και ότι με αυτά τα παλαιά μυαλά δεν πάει μπροστά ο Δήμος μας.

Ελάτε κύριε Πανταζή να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της Λυκόβρυσης, να δείτε τα προβλήματα, να ακούσετε τους κατοίκους. Ενωμένοι κύριε και όχι με διχαστικό κλίμα, με λαϊκισμούς και με υπαινιγμούς όπως προτιμάτε να εκφράζεστε. Δεν πάμε έτσι μπροστά.

Και μια φράση για να κλείσω. Επειδή αναφέρεστε για «το γαρ πολύ της θλίψεως…» που διαβάσατε θα ήθελα να σκεφτείτε το νόημα μιας παροιμίας «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα αφήνει κρεμαστάρια».

Σωτήρης Γκίκας

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης – Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet