K. Μπελεχρής: «Δημοκρατία» – Ο μεγάλος ασθενής στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

K. Μπελεχρής: «Δημοκρατία» – Ο μεγάλος ασθενής στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Κατόπιν ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με αφορμή την εξαγγελία της παράταξης Δήμος Μπροστά+ περί μήνυσης που υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης κατά της διοίκησης τους Δήμου, o δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+, Κώστας Μπελεχρής σημειώνει ότι «ο συντάκτης προσπαθεί εναγωνίως να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια».

Ειδικότερα, ο κ. Μπελεχρής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Εντύπωση προκαλεί η ανυπόγραφη-ανώνυμη ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (Δήμος Μπροστά+). Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περιβόητη ανακοίνωση που αποκαλούσε την αντιπολίτευση «μπαχαλάκιδες».

Βεβαίως, όποιος είχε την τύχη (ή την ατυχία για τον συντάκτη) να διαβάσει την πρόσφατη ανακοίνωση, αντιλαμβάνεται ότι ο συντάκτης προσπαθεί εναγωνίως να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια, διότι στην πραγματικότητα το πρόσωπο που λάμπει διά της απουσίας του, σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ο κύριος δήμαρχος, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν έχει απουσιάσει ούτε από μία συνεδρίαση.

Επίσης, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει πολλές φορές και επιμόνως ζητήσει τη λειτουργία των θεσμών, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, η συνεδρίαση των Επιτροπών του Δήμου (που ουδέποτε έχουν συνεδριάσει), με απαράδεκτο παράδειγμα την εκκωφαντική σιωπή της Επιτροπή Ισότητας, όταν το κίνημα #metoo ανέδειξε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Είναι άξιο απορίας πώς ο (επώνυμος, αλλά ανώνυμα) συντάκτης επιχειρεί να θάψει το γεγονός ότι η μείζονα μειοψηφία έχει θέσει πολλές φορές θέματα διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών, όπως η ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων και η ενίσχυση του ρόλου του Δημότη.

Επίσης, όταν φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιήσει το έσχατο εργαλείο που της παρέχει ο νομοθέτης για την αυτονόητη ενημέρωσή της, δηλαδή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατηγορείται για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τέλος, το πλέον ατυχές είναι ότι η μείζονα μειοψηφία κατηγορείται ότι επιχειρεί να καθυστερήσει τα μεγάλα έργα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, διότι η μείζονα μειοψηφία (Δήμος Μπροστά+) δεν έχει ψηφίσει (και ούτε πρόκειται να ψηφίσει) πολύμηνες αναιτιολόγητες παρατάσεις για καμία σύμβαση.

Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα που τίθεται είναι, σε ποια μεγάλα έργα αναφέρεται ο ανώνυμος συντάκτης (εκτός των μεγάλων φιεστών με απορριμματοφόρα που δεν έχουμε παραλάβει (καφέ κάδους που ποτέ δεν μοιράστηκαν), διότι τα μόνα έργα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης που έχουν αρχή και τέλος είναι αυτά που παίζονται στο Δημοτικό Θέατρο και τον κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet