Ανοίγει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ανοίγει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η πρόεδρος Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΠΕΑΠ) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προσκαλούν στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού, με θέμα «Η κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών», το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 15 Μαΐου και ολοκληρώνει τις δραστηριότητές του την Κυριακή 17 Μαΐου και διεξάγεται στο Άλσος Βαρβαρέσου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «Οι μαθητές από τα σχολεία του Δήμου μας συνεχίζοντας την παράδοση θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και θα αναδείξουν τις κλίσεις τους μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς, που έκαναν τον προηγούμενο χρόνο και αφορούσε τους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Παράλληλα, συμμετέχουν το Δημοτικό Ωδείο καθώς και τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου μας. Έτσι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου μια σειρά από αθλητικές και εικαστικές δραστηριότητες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, γυμναστικές επιδείξεις, περιβαλλοντικές δράσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες θα φιλοξενηθούν στο Άλσος Βαρβαρέσου δίνοντας μια αύρα αισιοδοξίας και πολιτιστικής παιδείας που έχουμε όλοι ανάγκη.

»Προάγοντας τις αξίες του ανθρωπισμού, του Πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από τη συνέχεια της Ιστορίας μας, της τοπικής μας κουλτούρας και της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας το 38ο Φεστιβάλ Παιδιού φέτος θα έχει και μια ακόμη σπουδαία αποστολή. Στηρίζει την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», για τη συγκέντρωση φαρμάκων την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο Άλσος Βαρβαρέσου.  Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την Κυριακή 17 Μαΐου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που θα συγκεντρωθούν, θα προσφερθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Πολυιατρείο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

»Η παρουσία όλων μας στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού αποτελεί ένδειξη τοπικού Πολιτισμού, διότι έτσι δίνουμε χαρά στα παιδιά, ενισχύουμε ηθικά και επιβραβεύουμε τις προσπάθειές τους, αναδεικνύουμε αξίες ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης  που είναι το επιστέγασμα της ιστορικής και διαχρονικής προσφοράς του Φεστιβάλ στα δρώμενα του τόπου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet