Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου
Πολιτισμός

Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου

Την Κυριακή 27 Απριλίου έγιναν τα εγκαίνια του νέου και σύγχρονου Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ενός Λαογραφικού μουσείου, που -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-  “κοσμεί πλέον τον Δήμο μας και με τα εκατοντάδες εκθέματά του, που έχουν τοποθετηθεί στις βιτρίνες του με θαυμάσιο τρόπο, θυμίζει στους μεγαλύτερους την εποχή των παιδικών τους χρόνων και στους νεότερους εποχές που δεν έζησαν, αλλά αποτελούν την συνέχειά τους”.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσαν εφημέριοι του καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Κική Νικολαροπούλου, αφού μίλησαν για την ιστορία της κατασκευής του και την οικονομία που επετεύχθη για τον Δήμο, ευχαρίστησαν την Τεχνική Υπηρεσία, τους εθελοντές που εργάστηκαν για το στήσιμό του και κυρίως εκείνους που δώρισαν τα αντικείμενα που εκτίθενται πλέον στο Μουσείο κι έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος, εκ μέρους της δημοτικής αρχής και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησαν:

Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα την αρχιτέκτονα Μαριάννα Μπίρη για τον σχεδιασμό των βιτρινών και την επίβλεψη του όλου έργου.

Τις εθελόντριες Μαρκουλάκη Καίτη, Δάλκου Μαρία, Μπαφαλούκου Μαρία, Παππά Δώρα, Γλυνού Φρίντα και Έλενα Αντωνοπούλου, για την επί δύο μήνες συνεχή δουλειά τους για να επιλέξουν, συντηρήσουν και τοποθετήσουν τα εκθέματα στις βιτρίνες του Μουσείου.

Τους μεγάλους δωρητές Κωλίκη Μάνθο, Κωνσταντόπουλο Λάμπη, Κορκολή Ελένη, Πετρούτσο Νίκο, Πιπερίγκου Ζωή, Μακρόπουλο Κωνσταντίνο και Κωνσταντά Σταύρο, για την προσφορά πλήθους αξιόλογων εκθεμάτων και φυσικά τους δεκάδες δημότες και κατοίκους του Δήμου μας που προσέφεραν ότι σχετικό αντικείμενο είχαν ως κληρονομιά από τους προγόνους τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet