Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης βράβευσε τους μικρούς της «βιβλιοφάγους»
Πολιτισμός

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης βράβευσε τους μικρούς της «βιβλιοφάγους»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, (2 Απριλίου 2021) βράβευσε σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου, τους μικρούς της «βιβλιοφάγους», τα παιδάκια εκείνα που με τα χαρούμενα προσωπάκια και το πλατύ χαμόγελο έρχονται ξανά και ξανά για να ξεφυλλίσουν τις παιδικές συλλογές και να ανακαλύψουν το βιβλίο που θα τους χαρίσει τη δυνατή συγκίνηση, ώστε στο τέλος να το δανειστούν, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική, το βραβείο δεν ήταν άλλο από ένα παιδικό βιβλίο υπογραμμένο και αφιερωμένο από τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη -που ήταν «παρών» στη σημερινή μικρή εκδήλωση- στους Παύλο και Μαρίνα Παπούλια, μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και τους Κων/νο και Ευανθία Βαϊτσακλή, μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη προς τα βιβλία και το διάβασμα και να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία. Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης-Πεύκης αφιέρωσε την ημέρα προς τα παιδιά όλου του κόσμου που έμαθαν να αγαπούν τα βιβλία, την ανάγνωση και την ευχαρίστηση που αυτή τους δίνει, αλλά κυρίως στους αγαπημένους της «βιβλιοφάγους», επισημαίνει η διοίκηση.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Μαριάννα Μαμαλάκη, με τη σειρά της ευχαρίστησε τα παιδάκια για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της κυρίας Μαμαλάκη να βρεθώ στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και να βραβεύσω τους μικρούς “βιβλιοφάγους”, με δώρο -τι άλλο από ένα βιβλίο- με την αφιέρωση του δημάρχου της πόλης.

»Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά και τους γονείς στέλνουμε ένα μήνυμα για τη φιλαναγνωσία και ειδικά για το παιδικό βιβλίο. Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την πρόεδρο Μαριάννα Μαμαλάκη, το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χατζηγιαννίδου και για τις σημαντικές δράσεις της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet