Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με καλλιτεχνικές πινελιές στην Πεύκη
Πολιτισμός

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με καλλιτεχνικές πινελιές στην Πεύκη

Ήχοι χριστουγεννιάτικων ακουσμάτων, εορταστική ατμόσφαιρα, έντονος ενθουσιασμός, πλήθος κόσμου συνέθεσαν το δημιουργικό παζλ καλλιτεχνικής έκφρασης κατά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και η οικοδέσποινα της βραδιάς, πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη υποδέχτηκαν τους πολίτες που προσήλθαν αθρόα στο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν την τελετή της αφής του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, ενώ χειροκρότησαν με θέρμη όλοι μαζί τους συντελεστές της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μια βραδιά που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ξεχώρισε για τον πλουραλισμό της σύνθεσης των πολιτιστικών δομών του Δήμου, για την καινούργια φιλοσοφία που εγκαινιάζει το ΠΕΑΠ, υλοποιώντας εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που προάγουν τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς». Την έναρξη και το κλείσιμο της μαγευτικής βραδιάς έκανε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, ενώ ακολούθησαν με πλήρες μουσικό πρόγραμμα οι Χορωδίες του ΠΕΑΠ και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.

Χορωδία του ΠΕΑΠ τραγουδά στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου ΔέντρουΗ πρόεδρος του ΠΕΑΠ απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε μέσα στο έτος 2015, «για την ενδυνάμωση του κοινωνικού χαρακτήρα όλων των πολιτιστικών δομών της πόλης (του Ωδείου, των θεατρικών ομάδων, των καλλιτεχνικών τμημάτων), με επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως την Τρίτη Ηλικία, τις τρίτεκνες, πολύτεκνες  και μονογονεϊκές οικογένειες, τους άνεργους και άπορους. Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού πανελλήνιας εμβέλειας, με έδρα τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης». Στο κλείσιμο του λόγου της τόνισε «Αυτά τα Χριστούγεννα, ας μη στολίσουμε τα δέντρα με ευχές αλλά με πράξεις. Ας γίνει το σύνθημά μας αυτά τα Χριστούγεννα, “Στολίδια στα δέντρα οι Αξίες μας, φως στη ζωή μας το χαμόγελο των ανθρώπων”. Σας προτρέπω, λοιπόν, όλοι μαζί να ανάψουμε το δέντρο μέσα μας, να το στολίσουμε με ηθικές αξίες, να βάλουμε κορδέλες με τα χαμόγελα των παιδιών μας και να ψιθυρίσουμε την “Άγια Νύχτα” στο αυτί των συνανθρώπων μας».

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και πρώην αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου.

Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησαν βραβεύσεις. Αναμνηστικά γούρια απένειμαν ο δήμαρχος Τάσος Μαυριδης στον αντιπλοίαρχο και μαέστρο της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος Ευάγγελο Κασφίκη και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Κατερίνα Βαφειάδου, στη μαέστρο – υπεύθυνη των χορωδιών του ΠΕΑΠ Ελευθερία Βούλγαρη καθώς και σε όλα τα μέλη των τμημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet