Καλλιτεχνικός χειμώνας 08 & 09/2
Πολιτισμός

Καλλιτεχνικός χειμώνας 08 & 09/2

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, το ΠΕΑΠ και η θεατρική ομάδα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, επαναλαμβάνουν και στη Λυκόβρυση την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, «ΠΛΟΥΤΟΣ», σε σκηνοθεσία Αντώνη Περπινιά.

Το έργο γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την Αρχαία στη Νεότερη Αττική Κωμωδία. Στην κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου, που, επειδή είναι τυφλός, πηγαίνει στους κακούς. Ο Θεός Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του, μετά τη γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρέμυλος με τον δούλο του. Εκείνος δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς. Στην κωμωδία αυτή ο ποιητής δεn διακωμωδεί ορισμένα πρόσωπα, αλλά και καταστάσεις και άτομα, όπως στις «Εκκλησιάζουσες». Για τούτο, με τις δύο αυτές κωμωδίες ο Αριστοφάνης περνά από την αρχαία στη μέση κωμωδία.

Έτσι, με την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων, στήνεται ένα γαϊτανάκι, το οποίο αποτυπώνει στην σκηνή ένα μωσαϊκό της κοινωνίας της εποχής του Αριστοφάνη, που στη δίψα της για πλούτο μοιάζει τόσο με τη δική μας.

Ένα κείμενο επίκαιρο, απολύτως ταιριαστό με το σημερινό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μπακοπούλου

Παίζουν:

Στεφανίδου Γεωργία, Ζαβού-Οικονόμου Κάρλα, Κονδυλίδη Ελένη, Καράντζαλης Γιώργος, Παπαευαγγέλου Σταμάτης, Γεωργοπούλου Ιωάννα, Μαστοράκη Αμαλία, Μπέτσιου Πηνελόπη, Συνεσίου Εμμανουέλα, Σαλμόνα Ρακέλ, Πανταζή Μαριάννα, Γιαζιτζόγλου Κατερίνα, Βανού Ναταλία, Μοροχλιάδης Αλέξανδρος, Μαλάμος Φάνης, Κωνσταντίνου Αλεξία, Βάρδα Στεφανία, Δεληγιάννη Μαρία, Καλογεροπούλου Δήμητρα, Κολιάφα Μίνα, Κτιστοπούλου Μαρία, Μαρούλη Κατερίνα, Ρούσσου Μαρία, Σερέτη Γεωργία, Τζουβελέκη Καίτη, Χατζάκου Χρυσούλα.

Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η θεατρική ομάδα Λυκόβρυσης του ΠΕΑΠ παρουσιάζει, για τελευταία φορά, την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Λαίμαργος Βασιλιάς», της Αθηνάς Δρακοπούλου, ένα παραμύθι αστείο, συγκινητικό και άκρως αισιόδοξο! Ένα μαγικό πέρασμα μέσα από το σκοτεινό δάσος του υποσυνείδητου, ένα ταξίδι αυτογνωσίας, που οδηγεί στην αφύπνιση, στην ενηλικίωση και τελικά στην… ευτυχία!

Ο λαίμαργος βασιλιάς έτρωγε τα πάντα, ό,τι έβρισκε μπροστά του, από φαγητά μέχρι ρούχα… Όμως ποτέ δε χόρταινε. Μέχρι που αποφάσισε να φάει… το σκοτάδι. Τότε ήταν που η νύχτα τρόμαξε και έφερε τη νεράιδα του βουνού, με το αθάνατο νερό, μήπως και γιατρέψει τον βασιλιά. Όμως τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο και μια μεγάλη αγάπη γεννήθηκε ανάμεσα στον βασιλιά και τη νεράιδα. Μια αγάπη που γιατρεύει πολλά, ακόμη και τη λαιμαργία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νάσα Χατζή

Σκηνογραφική Επιμέλεια: (Όλη η ομάδα)

Κοστούμια: Γιάννα Λυκοσκούφη

Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλης

Κίνηση – Χορογραφίες: Γιάννα Λυκοσκούφη

Φωτισμοί – Ήχος: Βαγγέλης Παπακύριος

Βοηθός σκηνοθέτη:  Αλέξανδρος Σιάτρας & Φιλένια Καρτσωνάκη

Video Art & Post Production: Φιλένια Καρτσωνάκη

Graphic Design: Κλειώ Κοντογιάννη

Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ παρουσιάζει μια εξαιρετική παράσταση με την ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού μας Ωδείου. Μαζί με τις διακεκριμένες ερμηνεύτριες Αθηνά Χιλιοπούλου, καθηγήτρια του Ωδείου, και Μαρίνα Μανιαδάκη, μέτζο σοπράνο, επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στην αθωότητα και την νοσταλγία, με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των μουσικών αναμνήσεων του τόπου μας, από το 1909 ως τις μέρες μας, με συνοδοιπόρους τους Αττίκ, Χαιρόπουλο, Τσιτσάνη, Πλέσσα, Μικρούτσικο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ανδρέου, διασχίζουν το χθες φτάνοντας στο σήμερα.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

 Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet