«Μία Επανάσταση νεανικού θράσους και φαντασίας» παρουσίασε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτισμός

«Μία Επανάσταση νεανικού θράσους και φαντασίας» παρουσίασε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Το βιβλίο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση και τίτλο «1821: Μια επανάσταση νεανικού θράσους και φαντασίας» παρουσιάστηκε στη δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» στις 14 Νοεμβρίου, από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης-Πεύκης.

«Το βιβλίο, γραμμένο από τον καταξιωμένο στην ελληνική κοινωνία ακαδημαϊκό δάσκαλο, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας συνδημότη Άλκη Ρήγο, προλόγισαν οι επίσης συνδημότες μας Ρούλα Τσίκα, απλή αναγνώστρια όπως δήλωσε, η οποία εξέφρασε το πώς και τι εισέπραξε από την ανάγνωσή του και Δημήτρης Μπαχάρας, ιστορικός, ο οποίος ανέλυσε με εξαιρετικό τρόπο το ιστορικό/πολιτικό περιεχόμενό του και την αιρετικότητά του, μια και ξεφεύγει, όπως είπε, από την παραδοσιακή καθεστηκυία επανάληψη στερεοτυπικών μυθευμάτων γύρω από την μεγαλειώδη εκείνη προσπάθεια των Ελλήνων για απελευθέρωση» αναφέρει η Οργάνωση.

Ακολούθησε μια σύντομη παρέμβαση του συγγραφέα και μια γόνιμη συζήτηση με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και απαντήσεις από τους ιστορικούς του πάνελ γύρω από τα θέματα που πραγματεύεται το, εξαντλημένο στην πρώτη του έκδοση, βιβλίο.

Την εκδήλωσή της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Διαμαντόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet