Ο Τ. Μαυρίδης σε παρουσιάσεις βιβλίων λογοτεχνών από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ο Τ. Μαυρίδης σε παρουσιάσεις βιβλίων λογοτεχνών από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σε παρουσιάσεις βιβλίων τοπικών λογοτεχνών βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019.

Ο κ. Μαυρίδης έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής έκδοσης της Ευμορφίας Καλύβα «Εκμαγείων μου «σπαράγματα»», που πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο», στο Μαρούσι. Για το βιβλίο της ποιήτριας από τη Λυκόβρυση μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός και ο ποιητής και αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Ηλίας Παπακωνσταντίνου. Ενώ παρεμβάσεις έκαναν η επίκουρη καθηγήτρια Κατερίνα Κούλη και ο φιλόλογος Νίκος Σταθόπουλος. Διαβάστηκαν ποιήματα από τη συλλογή, ενώ συνόδευσε με πιάνο και τραγούδι ο Γιώργος Λουτσέτης.

Ο δήμαρχος βρέθηκε, επίσης, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πευκιώτη Χρήστου Χρήστου με τίτλο «Μια Ζωή σαν Παραμύθι», που συνδιοργάνωσαν στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» το ΠΕΑΠ, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» και οι Εκδόσεις «Ίαμβος». Ομιλητές ήταν η δημοσιογράφος Mπέλλα Μυλοπούλου και η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Βάσω Χρήστου.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά συμμετέχω σε παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά αυτή τη φορά η χαρά ήταν μεγαλύτερη καθώς βρέθηκα στην παρουσίαση μιας ποιήτριας από τη Λυκόβρυση και ενός συγγραφέα από την Πεύκη. Εξαιρετικές παρουσιάσεις, με εξαιρετικούς ομιλητές για ενδιαφέροντα βιβλία. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδα και να έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες συνάντησης, καθώς ως Δήμος προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους λογοτέχνες με κάθε τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet