«Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία» στις 24/1 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

«Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία» στις 24/1 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις μικρασιατικές μνήμες φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το ΙΔΙΣΜΕ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» και την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, παρουσιάζουν το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του ΙΔΙΣΜΕ, «Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την τραγική ιστορία της οικογένειας της Βασιλικής Ράλλη. Τον Σεπτέμβριο του 1922 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της, το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας, και αφού δοκιμάστηκε από τη θλίψη της απώλειας και το πένθος της Καταστροφής, δόθηκε με δημιουργική ορμή στην οικοδόμηση μιας νέας ζωής στην απέναντι ακτή. Η μαρτυρία της Βασιλικής Ράλλη ξεκινά από το Μοσχονήσι και το Αϊβαλί και αγκαλιάζει όλον τον Ελληνισμό. Ιδιαίτερα σήμερα περισσότερο από ποτέ, η αξία τέτοιων μαρτυριών είναι ανεκτίμητη, διότι τροφοδοτούν την ψυχή μας με πίστη και αγωνιστικότητα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ειρήνη Σαρίογλου, ενώ η πρωτότυπη μουσική του ντοκιμαντέρ είναι σε σύνθεση του Γιώργου Παπαχριστούδη. Θα προηγηθεί η ζωντανή εκτέλεση της μουσικής του έργου από τον συνθέτη και κουιντέτο εγχόρδων, ενώ στο τραγούδι θα συνοδεύσει η Φωτεινή Δάρρα. Τέλος, ο Γιώργος Κέντρος θα απαγγείλει αποσπάσματα από την «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» του Στρατή Δούκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στον χώρο του θεάτρου θα λειτουργεί πωλητήριο με όλες τις εκδόσεις του ΙΔΙΣΜΕ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet