Το ΠΕΑΠ γιορτάζει τη Γυναίκα
Πολιτισμός

Το ΠΕΑΠ γιορτάζει τη Γυναίκα

Το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνει ότι το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 18:45, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, τιμώντας όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για τις ίδιες, τα παιδιά τους, τους συζύγους, τους γονείς, την οικογένεια.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Θέλοντας να αλλάξουμε το κλίμα, να το κάνουμε αυτή την ημέρα πιο γιορτινή, περισσότερο χαρούμενη, χωρίς όμως να χάσουμε ούτε για μια στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα, φέραμε μια ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών, τους “Μερικοί το προτιμούν παλιό”, για να μας παρουσιάσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση “ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ… ΠΑΛΙΟ”.

Πρόκειται για μια ομάδα νέων ηθοποιών που δημιουργήθηκε το 2012, με αφετηρία την αγάπη και τη νοσταλγία τους για κάθε τι… παλιό, όπως ακριβώς οραματίστηκε ένα από τα μέλη της, ο Νίκος Γεωργίου. Πάντα μέσα από πολύ τραγούδι και χορό, καταπιάνονται θεματικά με γεγονότα του παρελθόντος. Αναβιώνοντάς τα, τους δίνουν μια νέα πνοή. Αυτή τη φορά μας ξυπνάνε μνήμες απ’ τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς συνοδοιπόρους και ποικιλία κοστουμιών, μα πάνω απ΄ όλα με τη συντροφιά γνώριμων ρόλων και μαγικών τραγουδιών, μας ταξιδεύουν από δεκαετία σε δεκαετία μεταφέροντάς μας την ατμόσφαιρα, τα αρώματα και τη δόξα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου”.

“Μερικοί το προτιμούν… παλιό”: Νίκος Γεωργίου, Μαρίνα Κάτσικα, Κωνσταντίνα Κουτσιούμπη, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Κων/νος Λιναρδάκης, Κική Garima Σαρηγιαννίδη. Μαζί τους η Κυριακή Γάσπαρη.
Η ορχήστρα: Κώστας Σπηλιόπουλος (Κιθάρες – Πιάνο – Μπαγλαμάς), Γιάννης Παπαβασιλείου ( Μπουζούκι), Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος (Βιολί – Μπουζούκι – Κιθάρα), Αποστόλης Παπαπέτρος (Κοντραμπάσο – Ηλεκτρικό Μπάσο), Χρήστος Κασούμης (σαξόφωνο)
Συγγραφή – Σύνθεση κειμένων – Επιλογή τραγουδιών: Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνα Κουτσιούμπη, Μαρίνα Κάτσικα
Οργάνωση – Καθοδήγηση: Νίκος Γεωργίου
Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Κώστας Σπηλιόπουλος
Χορογραφίες: Νίκος Γεωργίου, Κική Garima Σαρηγιαννίδη
Κοστούμια: ZERFAM Βεστιάριο Πέτρου Δαμουλή – Κυριακή Γάσπαρη, Συρογιάννη
Φωτογραφία: Ρούλα Μονιάκη
Επιμέλεια video: Μαρίνα Κάτσικα

Μετά το πέρας της παράστασης, όλες οι γυναίκες θα κατέβουν στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», όπου θα τις περιμένουν λυτά εδέσματα, κρασί, μουσική και πολύς χορός!

Είσοδος ελεύθερη

Επίσης, την Κυριακή, 9 Μαρτίου στις 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το ΠΕΑΠ φέρνει για τους μικρούς του φίλους μια ευφάνταστη παιδική παράσταση. Μια όμορφη παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ο Προκόπης και η Στέλλα, δυο επαγγελματίες παραμυθάδες, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους καθώς “οι άνθρωποι εδώ από παραμύθια έχουνε χορτάσει και το κέφι τους καιρό τώρα το΄ χουν χάσει”. Όταν όμως φτάνουν στον σταθμό διαπιστώνουν ότι μόλις χάσανε το τραίνο. Τι να κάνουν τώρα για να περάσει η ώρα στον σταθμό μέχρι να έρθει το επόμενο τραίνο; Αποφασίζουν λοιπόν τις βαλίτσες τους να γεμίσουν και να αδειάσουν και παραμύθια να αραδιάσουν!

Μια ευφάνταστη παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με δυο ηθοποιούς – ερμηνευτές που υποδύονται δεκάδες ρόλους, σε ένα ξεχωριστό ταξίδι από την Κίνα μέχρι τη Λιβύη και από την Ιταλία μέχρι τα βάθη της Ελληνικής παράδοσης.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πασσάς
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Παναρετάκης
Εικαστική επιμέλεια: Δημήτρης Μικιός
Επιμέλεια κίνησης: Στέλλα Αλτιπαρμάκη
Φωτογραφία: Μαρία Τζάνη
Παραγωγή: Orfeas & Corinos
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Πασσάς, Στέλλα Γρίβα

Είσοδος ελεύθερη

Την ίδια μέρα, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η Λυδία Σέρβου, συντροφιά με το πιάνο του Νεοκλή Νεοφυτίδη, θα μας ταξιδέψουν στις μουσικές και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε μια βραδιά όπου όλα θυμίζουν κάτι από το παρελθόν…

Μια μουσική παράσταση με την υπέροχη φωνή της Λυδίας Σέρβου, που θα μας μείνει αξέχαστη. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet