Το ΠΕΑΠ είχε δεσμευθεί να στηρίξει το έργο της θεατρικής ομάδας Δαμουλή
Πολιτισμός

Το ΠΕΑΠ είχε δεσμευθεί να στηρίξει το έργο της θεατρικής ομάδας Δαμουλή

Στην παραίτηση του σκηνοθέτη Πέτρου Δαμουλή από τη θεατρική ομάδα – θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (βλέπε δημοσίευμα Παραιτείται από τη θεατρική ομάδα-θεατρικό εργαστήρι ο Π. Δαμουλής) απαντά η διοίκηση του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Νομικό Πρόσωπο, η πρόεδρος τους ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη είχε συναντηθεί με τη θεατρική ομάδα του κ. Δαμουλή, το έργο της οποίας, όπως αναφέρεται, «δεσμεύτηκε να στηρίξει» και παρά την παραίτηση του κ. Δαμουλή δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των άλλων δύο διδασκόντων, των οποίων την τοποθέτηση ζητεί να μάθει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Απάντηση του ΠΕΑΠ στην πρόθεση παραίτησης του Πέτρου Δαμουλή

Στο πλαίσιο αναβάθμισης και πλουραλισμού των πολιτιστικών δρωμένων και όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων του ΠΕΑΠ, τόσο στα χορευτικά τμήματα όσο και στα τμήματα θεάτρου, ενδυναμώσαμε τις δομές μας με τη δημιουργία νέων που προάγουν τον πολιτισμό στον Δήμο μας.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΠΕΑΠ προχωρήσαμε στη μείωση συνδρομών στα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα. Με στόχο λοιπόν τον οικονομικό εξορθολογισμό και την ανταποδοτικότητα των τμημάτων ψηφίσαμε ως Δ.Σ. του ΠΕΑΠ τη μηνιαία συνδρομή των 10 ευρώ για δημότες και 12 ευρώ για ετεροδημότες αντίστοιχα που θέλουν να συμμετάσχουν στα θεατρικά τμήματα. Παράλληλα, δημιουργήσαμε ένα νέο θεατρικό εργαστήρι υπό την καλλιτεχνική θεατρική επιμέλεια του σκηνοθέτη Νικόλαου Μίχα.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ύστερα από συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με τη θεατρική ομάδα του κ. Πέτρου Δαμουλή δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο τους αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη διαχρονική προσφορά τους ως θεατρική ομάδα του Δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση και στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης οποιαδήποτε απόφαση από τον εγνωσμένης αξίας σκηνοθέτη Πέτρου Δαμουλή είναι σεβαστή.

Ωστόσο, παρακαλούμε όπως μας διευκρινιστεί και η τοποθέτηση των άλλων δύο διδασκόντων της θεατρικής ομάδας – εργαστηρίου της κας Μαρίας Χριστοδούλου και του κ. Ηρακλή Τσουκλείδη. Σεβόμαστε την καλλιτεχνική τους προσφορά και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το έργο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet