Το ΠΕΑΠ τίμησε τον Μανόλη Αναγνωστάκη
Πολιτισμός

Το ΠΕΑΠ τίμησε τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώθηκε από το ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης βραδιά ποίησης αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή της μεταπολεμικής γενιάς Μανόλη Αναγνωστάκη.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου το Δημοτικό θέατρο Πεύκης γέμισε από πολίτες Λυκόβρυσης και Πεύκης οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον ποιητή – λογοτέχνη Μανόλη Αναγνωστάκη.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον χαιρετισμό της ανέδειξε την προσωπικότητα του Έλληνα ποιητή τονίζοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου, ότι «η πνευματική του κληρονομιά αποτελεί για εμάς ύψιστη παρακαταθήκη και φάρος αξιών για όλες τις μελλοντικές γενιές». Η κα Πατούλη μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο Παναγιώτη Πανταζή τίμησαν τη διαχρονική προσωπικότητα του Μανόλη Αναγνωστάκη στο πρόσωπο του γιου του Ανέστη στον οποίο παρέδωσαν μια αναμνηστική πλακέτα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η μικτή και η νεανική χορωδία του ΠΕΑΠ με Διδασκαλία – Διεύθυνση της μαέστρου Ελευθερίας Βούλγαρη. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα των συνθετών Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Θ. Μικρούτσικου. Παράλληλα, συμμετείχαν από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο σκηνοθέτης Νικόλας Μίχας, η θεατρολόγος – ηθοποιός Μαρία Χριστοδούλου ως αφηγήτρια και στην απαγγελία ποιημάτων οι ηθοποιοί Ελένη Λέκκα, Ντέμη Αντωνοπούλου και Αλεξάνδρα Κατσιαβάρα.

Συντελεστές Χορωδίας:

  • Χορωδιακή επεξεργασία: Ε. Βούλγαρη, Γ. Σιτώτης.
  • Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ε. Βούλγαρη.
  • Πιανιστική συνοδεία: Δήμητρα Μπράτση.
  • Φυσαρμόνικα: Δημήτρης Βασιλιάδης.
  • Σόλο: Καίτη Στελλάκη, Γιώργος Παππάς, Μανώλης Τσουκαλάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet