Το “Zelig” του Γούντι Άλεν στον πολυχώρο “Δαγκλή 12”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Το “Zelig” του Γούντι Άλεν στον πολυχώρο “Δαγκλή 12”

Άλλη μια σημαντική ταινία προβάλλεται αυτήν την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στον Πολυχώρο “Δαγκλή 12”. Πρόκειται για το “Zelig” του Γούντι Άλεν (σενάριο – σκηνοθεσία).

Σε μία λιγότερο γνωστή (ειδικά στην Ελλάδα) ταινία, αλλά αναντίρρητα σπουδαία στιγμή του, ο Γούντι Άλεν παρέδωσε πριν από ακριβώς 30 χρόνια (1983), ένα πρωτοποριακό και πολυεπίπεδο ψευδοντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που καταρρέει υπό το βάρος της ανάγκης του για αποδοχή. Πρόκειται για τον Λέοναρντ Ζέλιγκ (τον υποδύεται φυσικά ο ίδιος ο Άλεν), ο οποίος -υποτίθεται- ότι έγινε διάσημος στην Αμερική του ΄20 εξαιτίας της ασυνείδητης ικανότητάς του να προσεταιρίζεται τα χαρακτηριστικά όσων συναναστρέφεται, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός. Καθώς η κοινή γνώμη και η επιστημονική κοινότητα έχουν πέσει πάνω του για να μελετήσουν αυτήν την πρωτάκουστη περίπτωση χαμαιλεοντισμού, μία γυναίκα ψυχίατρος (Μία Φάροου) είναι εκείνη που, με την ευφυΐα, αλλά και την αγάπη της, προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Αναπαράγοντας απολαυστικά την αισθητική της εποχής στην οποία αναφέρεται και χρησιμοποιώντας εκτενώς πειραγμένο αρχειακό υλικό, το “Zelig” παραμένει μία από τις πιο αστείες και συνάμα βαθιά μελαγχολικές ταινίες του αγαπημένου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet