Οι «Ευμενίδες» συγκλόνισαν το κοινό του Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Οι «Ευμενίδες» συγκλόνισαν το κοινό του Αμαρουσίου

Καθήλωσαν το κοινό του Αμαρουσίου οι «Ευμενίδες» του Αισχύλου με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των μελών της θεατρικής ομάδας του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Αμαλίειο.

Η απόδοση της αριστουργηματικής τραγωδίας, από την τριλογία «Ορέστεια», φιλοξενήθηκε, με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

Η πολιτιστική πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και της προέδρου του ΠΕΑΠ, εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας) Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, για τη διαδημοτική αυτή συνεργασία,ανέδειξε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για μια ακόμη φορά «τη δύναμη που κρύβει η διαδημοτική φιλοσοφία στη δημιουργία ποιοτικών καλλιτεχνικών δράσεων με επίκεντρο τον “Άνθρωπο”».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι: «Στις μέρες μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων, χτίζει γέφυρες με τις κοινωνίες, προάγοντας την πολιτιστική δημιουργία ως εφαλτήριο διαδημοτικής προόδου και ανάδειξης όλων εκείνων των ποιοτικών χαρακτηριστικών που τροφοδοτούν την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση», προσθέτοντας ότι: «Η προώθηση ενός νέου μοντέλου διαδημοτικής κουλτούρας οφείλει να γίνεται πράξη καθημερινά μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και στον Πολιτισμό».

Με «όχημα» το νεοσύστατο Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΠΠΥ, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη μίλησε για τη διαδημοτική φιλοσοφία Πολιτισμού που μπορεί να φέρει κοντά τους Δήμους έχοντας στο επίκεντρο τον «Άνθρωπο». Παράλληλα, ευχαρίστησε τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΕΑΠ και τον σκηνοθέτη Νικόλα Μίχα που, όπως τόνισε «για άλλη μια φορά συγκλόνισαν με τις ερμηνείες τους το κοινό, προσέγγισαν τον τραγικό λόγο με ιδιαίτερη αριστουργηματική τεχνική, δημιουργώντας στους θεατές συναισθήματα καθηλωτικής γοητείας για την ακμάζουσα κλασική εποχή».

«Το οδοιπορικό του πολιτισμού ξεκίνησε το πολιτιστικό του ταξίδι μέσα από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο, βάζοντας ισχυρά θεμέλια ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», τόνισε η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τον Δήμο Αμαρουσίου η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πολεοδομίας Ρ. Χαλιώτη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Β. Κόκκαλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Πέππας και από πλευράς Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Δ. Κωνστάντος.

Συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Κίνηση – Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης

Αθηνά: Ντέμη Αντωνοπούλου

Ορέστης: Βασίλης Μάραντος

Απόλλωνας: Νικόλας Μίχας

Κλυταιμνήστρα: Αθηνά Σαρδέλη

Προφήτισσα: Σοφία Βόκα

Χορός Ευμενίδων (αλφαβητικά): Όλγα Αβραμίδου, Νάγια Βλάχου, Ελένη Λέκκα, Έλλη Μαμούνα, Αυγή Μάσχα, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Γενοβέφα Παυλίδου, Φωτεινή Πικραμένου.

Έπαιξαν (αλφαβητικά): Γιώργος Βενάρδος, Νίκος Βλάχος, Θωμάς Μπουραντάς, Αλέξανδρος Μπούρας, Γιάννης Τσούτσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet