ΑΣΕΔ και «Αρκτούρος» συνεχίζουν την πολύχρονη σχέση τους
Αθλητισμός

ΑΣΕΔ και «Αρκτούρος» συνεχίζουν την πολύχρονη σχέση τους

Πιστός στην πολύχρονη υποστήριξη προς τον «Αρκτούρο», ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ΑΣΕΔ) συνεχίζει την αποκλειστική υιοθεσία του Duke, μίας από τις αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου αναφέρεται για την… πολύχρονη σχέση μεταξύ ΑΣΕΔ και Duke:

O Duke ήρθε στο Καταφύγιο μαζί με τις αδελφές του, τη Sandy και τη Mira, σε ηλικία μόλις δύο ετών, έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του «Αρκτούρου» και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία. Οι τρεις αρκούδες ήταν αρχικά στην κατοχή ιδιώτη από τον οποίο και κατασχέθηκαν.

Ο Duke, μετά από τρίμηνη παραμονή στον κτηνιατρικό σταθμό του «Αρκτούρου» και σε μια έκταση 4 στρεμμάτων, μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων. Στο Καταφύγιο θα ζει και πάλι με τις αδερφές του Mira και Sandy, καθώς και με τον Γιώργο, ένα τρίχρονο αρκούδο που βρέθηκε στο Μέτσοβο σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Ο Duke από την πρώτη μέρα προσαρμόστηκε στο καινούργιο του περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Τις περισσότερες ώρες τις περνάει με τη Sandy, ενώ αρκετό χρόνο αφιερώνει και στον Γιώργο, με τον οποίο του αρέσει να παίζει. Με τη Mira έχει πιο τυπική σχέση, παρόλο που αγαπημένη του συνήθεια είναι να κοιμάται δίπλα της.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα θα ενημερώνονται τακτικά για τα νέα του Duke, τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά στη διάρκεια της επίσκεψης και ξενάγησής τους στο Καταφύγιο. Παράλληλα όμως θα γνωρίσουν σε βάθος τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι αρκούδες στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση τη σημασία της προστασίας της άγριας πανίδας.

Με την αποκλειστική υιοθεσία του Duke καλύπτεται σημαντικό μέρος των εξόδων περίθαλψης, διατροφής και φροντίδας του, καθώς και της συντήρησης των χώρων φιλοξενίας του.

Το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας του Duke

Το πιστοποιητικό του Duke

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet