Δράσεις Kids Athletics στην 8η Ημερίδα Στίβου του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Δράσεις Kids Athletics στην 8η Ημερίδα Στίβου του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή 60 νηπίων και παιδιών των τάξεων του Δημοτικού πραγματοποιήθηκε η 8η ημερίδα Στίβου του Δήμου Αμαρουσίου στο γήπεδο Στίβου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Ο Δήμος Αμαρουσίου για δεύτερη χρονιά υιοθέτησε δράσεις του Kids Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), με στόχο ο Στίβος να γίνει πιο φιλικός στα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Υπό το πρίσμα της ομαδικής επίδοσης έναντι της ατομικής που έχουν ως χαρακτηριστικό τα αγωνίσματα του Στίβου, τα παιδιά από προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου και των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» αναμείχθηκαν σε ομάδες με στόχο την ομαδική διάκριση και όχι την ατομική στη βάση της φιλοσοφίας «είμαστε όλοι νικητές όταν προσπαθούμε».

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες, στην πρώτη νήπια και παιδιά των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού και στη δεύτερη παιδιά των τάξεων Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Στο πλαίσιο του Kids Athletics συμμετείχαν στο παλίνδρομο τρέξιμο ταχύτητας και στο τρέξιμο εμποδίων, στη ρίψη βόρτεξ, στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας και στη σκυταλοδρομία Formula.

Προπονήτρια των παιδιών του Αθλητικού Τμήματος Αμαρουσίου ήταν η Ιωάννα Μαρτάκη.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί τους γυμναστές του Αθλητικού Κέντρου και των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» που πλαισίωσαν τις δράσεις, τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» που παραχώρησαν τον χώρο για τη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και την παιδίατρο Δήμητρα Χρέλια που εθελοντικά κάλυψε τη διοργάνωση.

Μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλα τα παιδιά από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, Νίκο Πέππα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet