Εργαστηριακές αξιολογήσεις αθλητών του Futsal του ΑΣΕ Δούκα από το Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ
sportsexcellence.gr
Αθλητισμός

Εργαστηριακές αξιολογήσεις αθλητών του Futsal του ΑΣΕ Δούκα από το Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ

Το εργαστήριο του Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής συνεργάζεται για την επιστημονική υποστήριξη της ανδρικής ομάδας Futsal του ΑΣΕ Δούκα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αθλητές του συλλόγου των Βορείων Προαστίων, τις προηγούμενες ημέρες, υποβλήθηκαν σε εργαστηριακές αξιολογήσεις επιλεγμένων ανθρωπομετρικών, μυοδυναμικών και καρδιαναπνευστικών μεταβλητών, για να διαπιστωθεί το επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους, στο εργαστήριο του Sports Excellence, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος κάθε αθλητή.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα επεκταθεί με τη χρήση του λογισμικού Αthlete Monitoring, το οποίο δίνει τη δυνατότητα καταγραφής φορτίων και δεικτών κόπωσης κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. 

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων και θα δοθούν επιστημονικές συμβουλές στη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό των ομάδων (προπονητές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί), με αναλυτικό και συγκριτικό τρόπο όλων των αθλητών του ΑΣΕ Δούκα. Σκοπός της παρουσίασης είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ του φορέα και των επιστημόνων, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη τακτικών ελέγχων και των μετέπειτα επιστημονικών συζητήσεων για την καλύτερη παρακολούθηση της αγωνιστικής κατάστασης των αθλητών.

Οι εργομετρικές εξετάσεις στον σύγχρονο αθλητισμό είναι επιβεβλημένες δύο φορές τον χρόνο, στην αρχή και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως αναφέρει ο σύλλογος. Όλα τα προγράμματα διοργανώνονται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet