Μεταφύτευση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. στο ΟΑΚΑ ενόψει Super Final World League Γυναικών
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Μεταφύτευση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. στο ΟΑΚΑ ενόψει Super Final World League Γυναικών

Συνεχίζοντας το καινοτόμο περιβαλλοντικό της πρόγραμμα για τη διάσωση ελαιόδεντρων από τις εκτάσεις όπου υλοποιεί έργα, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διενήργησε χθες (1/6) μεταφύτευση ελιών στο ΟΑΚΑ, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα ελαιόδεντρα, που προέρχονται από σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην Πελοπόννησο, μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν στο ΟΑΚΑ, σε μια συμβολική κίνηση ενόψει του Super Final World League Γυναικών, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του σταδίου από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου.

Η μεταφύτευση των εντυπωσιακών δέντρων που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του προέδρου & διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστου Βίνη, της εκπροσώπου του Πράσινου Ταμείου, Α. Βιδάλη, καθώς και του γενικού διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή, αποτελεί συνέχεια της περιβαλλοντικής δράσης που έχει αναπτύξει η εταιρία για την προστασία και ανάδειξη του πολύτιμου αυτού φυτικού κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με αντικείμενο τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, η οποία έχει στόχο τη διαχείριση των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσής τους, σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες. Το κόστος του περιβαλλοντικού προγράμματος χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο ενώ, για τις τρεις φάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ, και διασώθηκαν ήδη 216 ελαιόδεντρα, πολλά εκ των οποίων υπεραιωνόβια, επισημαίνει η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, ο κ. Βίνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ελαιόδεντρο θα συμβολίζει πάντα την ευημερία και την ελπίδα και θα αποτελεί μέρος της ελληνικής παράδοσης, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, ιδιαίτερα εν μέσω της παρούσας συγκυρίας που η κοινωνία και η οικονομία της χώρας βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης. Είναι σημαντικό να βάλουμε στην εξίσωση το περιβάλλον, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στην ΕΡΓΟΣΕ δεσμευόμαστε για συνεχή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μας».

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οπτικό υλικό για τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΕΡΓΟΣΕ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ergose.gr/drastiriotites/ergose-koinoniko-ergo/perivallon/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet