Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων Δήμου Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων Δήμου Αμαρουσίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ένας από τους βασικούς άξονες πολιτικών της νέας δημοτικής αρχής, που ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και προσωπικά του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ήταν η εκπόνηση ενός εξειδικευμένου Προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων το οποίο:

  1. Θα ελάμβανε υπόψη τις πάγιες ανάγκες του Δήμου με την ακριβή καταγραφή τους.
  2. θα ήταν δυνατόν με τις κατάλληλες τροποποιήσεις να προσαρμόζεται στις τρέχουσες ανάγκες, που συχνά μεταβάλλονται λόγω ειδικών συγκυριών (π.χ. Covid-19).
  3. θα ήταν καινοτόμο, έτσι ώστε οποιαδήποτε επιχείρηση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) θα μπορούσε να βρει το «δικό» της μοντέλο συνεργασίας και προσφοράς στην κοινωνία του Αμαρουσίου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση, με αυτές τις αρχές δημιουργήθηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου- ως αποτέλεσμα συντεταγμένης προσπάθειας και ειδικής μελέτης, το Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων.

Με αφορμή τη δημιουργία του Προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων, ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της Εταιρικής Kοινωνικής Ευθύνης, μπορούν να συμβάλλουν θετικά και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να απαντήσουν στις πλείστες ανάγκες, που καθημερινά αναδύονται στις πόλεις μας.

»Ο Δήμος Αμαρουσίου, με γνώμονα τη βελτίωση ζωής δημοτών και κατοίκων, ξεκινά μία συντονισμένη προσπάθεια προσέλκυσης χορηγιών για την υποστήριξη των δημοτικών κοινωνικών δομών, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση.

»Οι χορηγίες αυτές εντάσσονται σε έναν οργανωμένο σχεδιασμό, ερχόμενες να συμπληρώσουν τις υφιστάμενες υποδομές και το πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία με τρόπο ώστε να αποδώσει άμεσα μετρήσιμο κοινωνικό όφελος, με παρεμβάσεις ουσίας.

»Το κάλεσμα επομένως αποτείνεται στην επιχειρηματική κοινότητα του Δήμου μας μία από τις σημαντικότερες της χώρας, ώστε να στηρίξει το όραμά μας για ένα Μαρούσι-παράδειγμα πόλης, που νοιάζεται για την υγεία, την ευημερία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet