Στο πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» γιορτάστηκε η EKS Day
Αθλητισμός

Στο πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» γιορτάστηκε η EKS Day

Την 5η Παγκόσμια Ημέρα «Eunice Kennedy Shriver (EKS Day) γιόρτασαν αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Ελλάς, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους και με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, στο πάρκο Special Olympics «ΕΥΝΙΚΗ» στο Μαρούσι σε μία εκδήλωση με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Σμυρνής και ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Τσίγκας. Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου στους παριστάμενους, ο κ. Δ. Σμυρνής σημείωσε ότι το πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου, αλλά και για τα Special Olympics στη χώρας μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου –πρόσθεσε- μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις προωθεί τα μηνύματα του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου χωρίς προκαταλήψεις και με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου.

Η πρόεδρος των Special Olympic Ελλάς Γιάννα Δεσποτοπούλου, αναφερόμενη στο σημαντικό έργο και το όραμα της Eunice Kennedy Shriver απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης προς όλους για συνέχιση της κληρονομιάς που μας άφησε η ιδρύτρια του Κινήματος Special Olympic, εδραιώνοντας το μήνυμα ότι καμία σωματική ή διανοητική αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στα μέλη των οικογενειών και στους εθελοντές για τη σημαντική συνεισφορά τους και τον σημαντικό ρόλο τους στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από την προβολή video το σημαντικό έργο της Eunice Kennedy Shriver και ακολούθως υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες επίδειξης επίσημων αθλημάτων Special Olympics με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olympics Ελλάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet