Την Κυριακή 22 Απριλίου οι 5οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»
Αθλητισμός

Την Κυριακή 22 Απριλίου οι 5οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη. Το πρόγραμμα των φετινών αγώνων παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, του εγγονού του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη, και του επικεφαλής του All About Running, πολυνίκη Μαραθωνοδρόμου Νίκου Πολιά. Πρεσβευτής των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης 2018» θα είναι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης», που μετρά ήδη πέντε χρόνια, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάστηκε από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας κάθε χρόνο χιλιάδες συμμετοχές. Οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» έχουν και φιλανθρωπικό πρόσημο, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης των 5ων Αγώνων «Σπύρος Λούης» ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, μία διοργάνωση τιμητική παρακαταθήκη για την πόλη μας που προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι”, τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

»Την πιο ενεργή συμμετοχή του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου φέτος επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρίας All About Running, που έχει αναλάβει την επιμέλεια της διοργάνωσης, και πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς, μεταφέροντας, παράλληλα, το μήνυμα του μεγάλου χορηγού των Αγώνων Kinder+SPORT με πρεσβευτή φέτος τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ενόργανης Γυμναστικής στην κατηγορία των Κρίκων Λευτέρη Πετρούνια.

»Το Kinder+SPORT, το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ferrero, δίνει για 4η συνεχή χρονιά το παρών ως μέγας χορηγός στους αγώνες δρόμου “Σπύρος Λούης”. Ο πρεσβευτής του Kinder+SPORT κ. Πετρούνιας, θα γνωριστεί με τους μικρούς αθλητές και θα τους ενθαρρύνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής που θα διανύσει μαζί τους προωθώντας με την παρουσία του τις αξίες του αθλητισμού που ο ίδιος και το Πρόγραμμα πρεσβεύουν. Εξάλλου, οι αγώνες δρόμου “Σπύρος Λούης” είναι μία εξαιρετική αφορμή για τα παιδιά να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν τις χαρές και τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει ο αθλητισμός μέσα από στιγμές γεμάτες κίνηση και δράση».

Από την πλευρά του ο εγγονός του Σπύρου Λούη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία, και που το Μαρούσι τιμά τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμο, ο οποίος μέσα από τον αγώνα του διαχρονικά έχει συνδέσει το όνομά του με τις αξίες του Μαραθωνίου Δρόμου και του Ολυμπισμού.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Κώστας Ρώτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΓΣΑ, Κώστας Κουτσούκος, ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου Δρόμου στα 10 χλμ. Κώστας Γαλανόπουλος, ο διακριθείς αθλητής του ΓΣΑ Πάρις Εμμανουηλίδης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. με κόστος συμμετοχής 9 ευρώ, και παιδικό αγώνα 650 μ. άνευ κόστους συμμετοχής.

Μέγας χορηγός των Αγώνων είναι το Kinder+SPORT, χορηγός είναι η εταιρεία New Balance, και υποστηρικτής των Αγώνων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος. Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει το All About Running, θεσμικός υποστηρικτής είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου και χορηγοί επικοινωνίας είναι το Runner Magazine.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί την Τροχαία και την ΕΛ.ΑΣ. για τη συνεργασία τους προκειμένου για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Την επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η All About Running.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr.

Αγωνιστικό πρόγραμμα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) – Άγαλμα Σπύρου Λούη

Έπαθλα – Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.

Χρονομέτρηση αποτελέσματα: Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Περίοδος εγγραφών: Η περίοδος των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.

«Σπύρος Λούης» 10 χλμ.

Απόσταση αγώνα: 10 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών, που θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1:40. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Κόστος συμμετοχής: 9 ευρώ

Πακέτο συμμετοχής: Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής, παραμάνες, αυτοκόλλητο για την γκαρνταρόμπα, clip χρονομέτρησης, αναμνηστικό T-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο.

«Σπύρος Λούης» 5 χλμ.

Απόσταση αγώνα: 5 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 11:20 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Κόστος συμμετοχής: 9 ευρώ

Πακέτο συμμετοχής: Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής, παραμάνες, αυτοκόλλητο για την γκαρνταρόμπα, clip χρονομέτρησης, αναμνηστικό T-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο.

Παιδικός αγώνας 650 μ.

Απόσταση αγώνα: 650 μ.

Ώρα εκκίνησης: 10:10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας έως 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Ο αγώνας των παιδιών δεν έχει χρονικό όριο.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Πακέτο συμμετοχής: Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής, clip χρονομέτρησης, αναμνηστικό T-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet