ΑΣΕΔ με…άρωμα Βραζιλίας στο ποδόσφαιρο σάλας
Αθλητισμός

ΑΣΕΔ με…άρωμα Βραζιλίας στο ποδόσφαιρο σάλας

Η ανδρική ομάδα Futsal του ΑΣΕ Δούκα ανακοινώνει την απόκτηση των αθλητών Gomes Medeiros Petterson και Neutzling Ferreira Douglas από τη Βραζιλία.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές αναμένεται να προσθέσουν τεράστια εμπειρία, ποιότητα, ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας, αποτελώντας «πόλο έλξης», όχι μόνο για τους φίλους των «μπλε», αλλά για όλους τους φίλους του αθλήματος, όπως σημειώνει ο σύλλογος στην ιστοσελίδα του.

Οι διαδικασίες άδειας παραμονής τους στη χώρα μας και έκδοσης δελτίου από την ΕΠΟ ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πλέον απομένει να τους θαυμάσουμε πάνω στο παρκέ.

Ο Gomes Medeiros Petterson γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1992, στην πόλη Arroyo Grande RS της Βραζιλίας.

Αγωνίστηκε κατά σειρά στις ομάδες των Rio Branco (Ουρουγουάη), Jave (Ουρουγουάη), D.C. Futsal (Βραζιλία), Waterfall Futsal (Βραζιλία) και Jaraguá Futsal (Βραζιλία), πανηγυρίζοντας τίτλους και προσωπικές διακρίσεις.

Πρωταθλητής Ουρουγουάης το 2013, πρώτος σκόρερ στην Ουρουγουάη το 2013, Gunner Gauchão Silver Series 2014, Gunner Gauchão Gold Series 2015, Supercopa Champion (Σούπερ Καπ)  2016, Vice champion (Δευτεραθλητής) of the liberators in 2016.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με τον ερχομό του στον ΑΣΕΔ:

«Νιώθω όμορφα στην Ελλάδα και τον ΑΣΕΔ, κάθε μέρα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο στα νέα δεδομένα. Σε αυτό με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ της ομάδας».

»Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος. Με σεβασμό, ενότητα και σκληρή δουλειά όλα γίνονται πιο εύκολα μέχρι την τελική επίτευξη των στόχων μας».  

Όσο αφορά στην απόφαση του να αλλάξει χώρα και ήπειρο, ανέφερε:

«Δεν ήταν εύκολο να αφήσω μια από τις καλύτερες ομάδες της Βραζιλίας για να έρθω στην Αθήνα. Δεν ήταν εύκολο να αφήσω την πατρίδα μου και την οικογένεια μου. Ωστόσο, πήρα την απόφαση και χαίρομαι πλέον που συνεργάζομαι με σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους, οι οποίοι με κάνουν να νιώθω άνετα, γεμάτος αυτοπεποίθηση».

Ο έτερος Βραζιλιάνος της ομάδας, Neutzling Ferreira Douglas, είναι 27 χρόνων (20/02/1989) και παντρεμένος.

Πρώτος μεγάλος σταθμός της καριέρας του (2008) ήταν η ομάδα Gustavo Schreiber/ . Leopoldo, από τη Βραζιλία.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Πολωνία, όπου και αγωνίστηκε τα τελευταία 8 χρόνια στις εξής ομάδες: Jango Katowice (2009-2010), Nova Katowice (2010-2011), Wisla Krakow(2011-2014) και Rekord Bielsko-Biala (2014-2016).

Για τη μεταγραφή του στον ΑΣΕΔ, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος, συγκεντρωμένος και έχω μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Μαζί με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά, αναπτύσσοντας παράλληλα το άθλημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τρόπο προσέγγισης που του έγινε: «Όταν έμαθα το ενδιαφέρον του ΑΣΕΔ, προσπάθησαν να συλλέξω πληροφορίες. Μίλησα στο skype με τον προπονητή μου, ο οποίος μου εξήγησε τους στόχους της ομάδας, αναφέροντας παράλληλα την ανάγκη να ΄μεγαλώσει΄ το άθλημα στη χώρα. Μου μίλησε για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που προπονείται η ομάδα και γενικότερα ένιωσα ένα νέο κίνητρο, μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, την οποία αποφάσισα να δοκιμάσω και να υπογράψω τη μεταγραφή μου…».

Για να προσθέσει στο τέλος: «Δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά, για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Τα τελευταία φιλικά έδειξαν ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα και είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και να γράψει ιστορία, κατακτώντας το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet