Έργα για την ασφάλεια των μαθητών
Ποιότητα Ζωής

Έργα για την ασφάλεια των μαθητών

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα έργα στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και επί της οδού Ευκαλύπτων προκειμένου να καταστεί ασφαλέστερη η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο. Η δημοτική αρχή προχωρεί τις επόμενες ημέρες στην κατασκευή έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθεί στην είσοδο του σχολείου ένας εσωτερικός χώρος αναμονής των μαθητών πριν την έξοδο τους στην οδό Ευκαλύπτων, με τη μετατόπιση της κεντρικής εισόδου προς τον αύλειο χώρο του σχολείου. Επίσης θα κατασκευασθεί πεζοδρόμιο επί της οδού Ευκαλύπτων που σήμερα δεν υφίσταται, ενώ στο ήδη υπάρχον πεζοδρόμιο θα γίνει επέκταση και διαπλάτυνση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε επιτόπια επίσκεψή του στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ενημερώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από κοντά για τα έργα που θα υλοποιηθούν και έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας, παρόντων των αντιδημάρχων Δημήτρη Σμυρνή και Νικόλαου Πέππα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον χώρο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου, να ακούσει τις απόψεις τους και να συνομίλησει μαζί τους.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα εξετάζαμε τις δυνατότητες που υπήρχαν προκειμένου να καταστήσουμε ασφαλέστερη την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο τους. Και αυτό το δίκαιο αίτημα ικανοποιούμε με την υλοποίηση των έργων που ξεκινούμε τις προσεχείς ημέρες.

Είναι μία μικρή παρέμβαση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας και των μελετών που εκπονούμε, προκειμένου όλοι οι δρόμοι πέριξ των σχολείων της πόλης να γίνουν οδοί ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομοι.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη νέα γενιά δημιουργούμε ως δημοτική αρχή τις κατάλληλες συνθήκες, όπως την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας, τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και χώρων πολιτισμού με τη διεξαγωγή σειρά αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, παρέχοντας στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας, τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μορφωθούν και να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet