Πυρασφάλεια Συγγρού & Εθελοντισμός
Ποιότητα Ζωής

Πυρασφάλεια Συγγρού & Εθελοντισμός

Στην ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση με θέμα «Πυρασφάλεια 2014: Κτήμα Συγγρού και Εθελοντισμός», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), συμμετείχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γιώργος Πατούλης, παρόντων, επίσης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών, προσκόπων αλλά και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο δάσος Συγγρού και σε άλλους όμορους δήμους.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης, εστίασε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του δάσους Συγγρού, «ενός από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική και μίας νησίδας πρασίνου που λίγοι δήμοι έχουν το πλεονέκτημα να χαίρονται εντός του αστικού τους ιστού» όπως τόνισε. Ο κ. Γ. Πατούλης, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου όπως επισταμένα πράττει κατά τα τελευταία χρόνια θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη διαφύλαξη του δάσους και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΓΕ Πάρης Γεωργακόπουλος, ο διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής και ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Τσίγκας, παρουσίασαν το σχέδιο πυροπροστασίας για την περίοδο του 2014 αλλά και τους όρους ασφαλείας σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των εθελοντών. Ανακοίνωσαν, επίσης, την έναρξη τήρησης μητρώου εθελοντών του ΙΓΕ, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι συμμετέχοντες στις πολύπλευρες εθελοντικές δράσεις που θα διεξάγονται στους χώρους του δάσους Συγγρού είτε ατομικά είτε ως μέλη οργανωμένων εθελοντικών συλλόγων. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε η διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εθελοντές πυροπροστασίας με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εθελοντική δραστηριοποίηση στο δάσος Συγγρού οργανώνεται και γίνεται πιο συντεταγμένη με τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων των επιμέρους συλλόγων και φορέων υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες του ΙΓΕ.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήσεις έκαναν, επίσης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι όλοι οι εθελοντικοί σύλλογοι θα συμβάλλουν αφενός με τις προτάσεις τους στην ολοκλήρωση και βελτίωση του σχεδίου πυροπροστασίας για το 2014, αφετέρου στην κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δάσους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet