Γ. Πατούλης: Μονόδρομος η οδός Φραγκοκλησιάς
Ποιότητα Ζωής

Γ. Πατούλης: Μονόδρομος η οδός Φραγκοκλησιάς

Εκδήλωση παράδοσης της οδού Φραγκοκλησιάς, έπειτα από την ολοκλήρωση των έργων διάνοιξης της οδού, πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος το τμήμα της οδού που διέρχεται από το Μαρούσι θα είναι μονόδρομος με έξοδο προς τη Λεωφόρο Πεντέλης και μάλιστα πρόκειται να απαγορευθεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Δεν θα επιτρέψουμε η οδός Φραγκοκλησιάς να γίνει δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Το τμήμα της διαδημοτικής οδού που διέρχεται από το Μαρούσι θα είναι μονόδρομος με έξοδο προς τη Λ. Πεντέλης και με απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων», διαβεβαίωσε τους κατοίκους ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση παράδοσης της οδού, μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξής της με δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Γ. Πατούλης καυτηρίασε έντονα τη στάση ορισμένων που για λόγους κομματικού καιροσκοπισμού ενόψει των δημοτικών εκλογών προχωρούν στην παραπληροφόρηση των κατοίκων του Πολυδρόσου διασπείροντας ανακρίβειες και ψεύδη, όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης της κυκλοφορίας στον νέο δρόμο.

«Εμείς έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Σε αυτούς τους “γνωστούς –αγνώστους” που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη και με τα ψέματά τους δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια, εμείς απαντάμε ότι ο νέος δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία μετά από διαβούλευση και ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής».

«Πράσινη διαδρομή πεζών και ποδηλάτου»

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης ξεκινά η μεγάλη παρέμβαση βιοκλιματικής ανάπλασης στη γειτονιά του Πολυδρόσου με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτου, μέσα από την ισχυρή και αποτελεσματική διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων, η οποία δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης. Η «πράσινη διαδρομή» θα διασχίζει της οδούς Πηγάσου – Σάμου- Φραγκοκλησιάς και Ευζώνων.

Οι γενικές αρχές σχεδιασμού του έργου προβλέπουν:

  • Δημιουργία λωρίδας ποδηλατόδρομου πλάτους 1,50 μ. κατασκευασμένη από ψυχρή χρωματιστή άσφαλτο με φωτοκαταλυτική τελική επίστρωση.
  • Περιορισμό της λωρίδας κίνησης των οχημάτων στα 3,50 μ., ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των οχημάτων, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χώρος για τους πεζούς. Όταν ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, τότε το συνολικό πλάτος των δυο λωρίδων κίνησης είναι 6,50 μ.
  • Τοποθέτηση ψυχρής ασφάλτου στο οδόστρωμα με φωτοκαταλυτική τελική επίστρωση.
  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και κάλυψή τους με ψυχρά υλικά πλακοστρώσεων τα οποία μειώνουν την επιφανειακή θερμοκρασία του αέρα και καταπολεμούν το φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας. Η επιλογή των υλικών θα γίνει ανάλογα με το ύφος του κάθε δρόμου.
  • Αντικατάσταση του αστικού εξοπλισμού από υλικά φιλικά στο περιβάλλον και τοποθετημένου κοντά στα κράσπεδα των πεζοδρομίων, ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση των πεζών.
  • Σχεδιασμό θέσεων στάθμευσης.
  • Ενίσχυση αστικού πρασίνου
«Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής»

Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση κάθε γειτονιάς. Ήδη το διάστημα που προηγήθηκε ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών της πόλης, μεταξύ των οποίων είναι και η γειτονιά του Πολυδρόσου. Μέσα από την ισχυρή διεκδίκηση της δημοτικής αρχής, έπειτα από πολλά χρόνια τα πρώτα 3,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο Μαρούσι για τα όμβρια ύδατα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet