Γ. Πατούλης: Νίκη – δικαίωσή μας η απόφαση προστασίας του μνημείου στην Αγ. Φιλοθέη
Ποιότητα Ζωής

Γ. Πατούλης: Νίκη – δικαίωσή μας η απόφαση προστασίας του μνημείου στην Αγ. Φιλοθέη

Την προστασία του μνημείου της Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου αποφάσισε τελεσίδικα το Εφετείο Αθηνών.

Με αφορμή την απόφαση αυτή ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, κάνει λόγο για «νίκη – δικαίωση» των προσπαθειών της διοίκησής του.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Δικαίωση για τη διοίκηση Πατούλη η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για την προστασία του Ιερού Μνημείου της Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Αγία Φιλοθέη

Γ. Πατούλης: «Η σημερινή απόφαση αποτελεί νίκη – δικαίωση για τη διοίκησή μας και για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης»

Την επιλογή της διοίκησης Πατούλη, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της προ δεκαετίας, όσον αφορά στην προστασία του κοινόχρηστου και θρησκευτικού χαρακτήρα του Ιερού Μνημείου της Αγίας Φιλοθέης με επανεπιβολή της διαδικασίας απαλλοτρίωσης βάζοντας φρένο στα σχέδια ιδιωτικών συμφερόντων «επικύρωσε» το Εφετείο Αθηνών με την τελεσίδικη υπ΄ αριθμ. 421/2018 απόφασή του, με την οποία έκρινε ότι ο Κοινόχρηστος Χώρος με αριθμό 45 της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου που περιλαμβάνει το συγκρότημα της Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου που ίδρυσε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία ως Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Ανδρέου και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, ανήκει κατά κυριότητα στην Ιερά Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού αποτελώντας «στο σύνολό του, ως Μοναστηριακό Συγκρότημα, που συμπεριλαμβάνει τόσο τον Ιερό Ναό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, πράγμα ιερό και εκτός συναλλαγής, προορισμένο να εξυπηρετήσει θρησκευτικούς σκοπούς».

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ανέλαβε πρωτοβουλία για την προάσπιση του ιερού και κοινόχρηστου χαρακτήρα του εν λόγω ακινήτου λαμβάνοντας από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2007, την απόφαση περί επανεπιβολής απαλλοτρίωσης στον Κ.Χ. 45 στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης και εγγραφής στον προϋπολογισμό του Δήμου χρηματικού ποσού 800.000 ευρώ.

Με αφορμή την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή απόφαση αποτελεί νίκη – δικαίωση για τη διοίκησή μας και για τη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κοινόχρηστου Χώρου 45 όπου εντάσσεται το Ιερό Μνημείο της Αγίας Φιλοθέης αναγνωρίζοντας την κυριότητα του Ιερού, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, στην Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού. Η προστασία του Μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης μέχρι αποκαταστάσεως του επί μακρόν αμφισβητούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Κ.Χ. 45 ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων, αποτέλεσε προτεραιότητα της διοίκησής μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας. Με τη δεδομένη απόφαση δικαιώνεται η επιλογή μας να διασφαλίσουμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του εν λόγω ακινήτου αποτρέποντας τη μετατροπή του σε Οικοδομικό Τετράγωνο και τον κίνδυνο ανέγερσης εντός του Ιερού Θρησκευτικού Μνημείου συγκροτήματος πολυκατοικιών. Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση και για τη Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού και προσωπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε σταθερός σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον να βάζουμε φρένο σε κάθε ενέργεια που θα στρέφεται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, του κοινωνικού οφέλους και της ποιότητας ζωής των γειτονιών της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet