Δήμος Αμαρουσίου: Την απόκτηση διατηρητέου κτηρίου ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: Την απόκτηση διατηρητέου κτηρίου ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο

Προσωρινός δικαιούχος του προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2014» με σκοπό την αγορά του διατηρητέου κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας στο Ο.Τ. 88, κρίθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου με την υπ΄ αριθμ. 78.8/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου:

Η διαδικασία της αγοράς θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έως του ποσού των 484.477,16 ευρώ.

Η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Αμαρουσίου τόσο από πολεοδομική και ιστορική όσο και από περιβαλλοντική άποψη:

  • Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο στον ιστό της πόλης.
  • Περαιτέρω βρίσκεται στο διοικητικό κέντρο του Δήμου και είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την αστική δόμηση και την εμπορική κίνηση. Η απόκτηση και ανάδειξη του συγκεκριμένου ακινήτου με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μπορεί να αποτελέσει μία όαση που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.
  • Επίσης, μέσα από τη διαδικασία αυτή θα προβληθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του κτηρίου και θα διαφυλαχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Τέλος, η θέση του δίπλα στον χώρο του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής του σε νέο πρότυπο κλειστό γυμναστήριο, προσφέρεται για να δημιουργηθεί το Μουσείο του Σπύρου Λούη ή κάποιος σχετικός πολιτιστικός φορέας που θα συμπληρώνει πολιτιστικά τις αθλητικές δραστηριότητες του πρότυπου κλειστού γυμναστηρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet