Δημοπρατείται έργο διαμόρφωσης οδών
Ποιότητα Ζωής

Δημοπρατείται έργο διαμόρφωσης οδών

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι πρόκειται να προχωρήσει η δημοπράτηση έργου για τη διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών, όπως φαίνεται στο ακόλουθο κείμενο.

Στη δημοπράτηση του έργου «Διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου» ύψους 300.000 ευρώ προχωρά άμεσα ο Δήμος Αμαρουσίου μετά την έγκριση από τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου στην Π.Ε. Εργατικών Κατοικιών Δήμου Αμαρουσίου. Περιλαμβάνει διαμόρφωση του οδικού δικτύου -κατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος- και βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση του πρασίνου κατά μήκος των οδών παρέμβασης φυτεύοντας νέα δέντρα και θαμνώδη φυτά. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και η υλοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014.

Πρόκειται για ένα από μία σειρά έργων αναβάθμισης στις γειτονιές της πόλης, έργα που βασίζονται σε μελέτες που εκπονήθηκαν κατά τα έτη 2008-2010 και χάρη στις επίπονες και πολυετείς προσπάθειες της διοίκησης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Με την ευκαιρία της έγκρισης της δημοπράτησης του έργου ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Έχοντας αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις για έργα αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της πόλης. Χωρίς να επιβαρύνουμε στο ελάχιστο τους δημότες μας, μακριά από την αμαρτωλή φιλοσοφία των δανείων και των απευθείας αναθέσεων του παρελθόντος, προωθούμε τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς του Αμαρουσίου. Η ευαισθησία μας για τις Εργατικές Κατοικίες είναι γνωστή. Βρισκόμαστε κοντά στους κατοίκους της ευάλωτης αυτής γειτονιάς όπου την επόμενη πενταετία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προγράμματός μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet