Δ.Σ. Αμαρουσίου: Κάτω τα χέρια από το δάσος Συγγρού κ. Καραμέρο
Ποιότητα Ζωής

Δ.Σ. Αμαρουσίου: Κάτω τα χέρια από το δάσος Συγγρού κ. Καραμέρο

Το θέμα της τουριστικής αξιοποίησης του δάσους Συγγρού, όπως αυτή αφήνεται να εννοηθεί μετά τη σχετική συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο και την πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Άννα-Μαρία Γιάντση, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου 2017.

Το θέμα «άνοιξε» στο Σώμα, προ ημερησίας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νώντας Γαρδέλης, ουσιαστικά διαβάζοντας σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, όπου χαρακτηρίζει τις σχετικές ενέργειες «επιπόλαιες», που «βάζουν σε κίνδυνο το δασόκτημα».

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, οι επικεφαλής των παρατάξεων Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Φωτόπουλος, Μαρούσι η Πόλη μας, Κώστας Βλάχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Βλαχοπιώτης (πλειοψηφία) και Μαίρη Διακολιού (ανεξάρτητη).

Όλες οι τοποθετήσεις συνέκλιναν στο να διαφυλαχθεί ο δασικός χαρακτήρας του Συγγρού και ν΄ αποτραπεί κάθε μορφή εμπορικής – επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του δάσους, ενώ ζητήθηκε και η έκδοση ψηφίσματος, με κάποιες διαφοροποιήσεις από πλευράς του κ. Κ. Βλάχου (σ.σ.: τόνισε ότι δεν χρειάζεται να δοθεί μεγάλη έκταση στο θέμα και ότι δεν χρειάζεται σχετικό ψήφισμα) και του κ. Βλαχοπιώτη (σ.σ.: είπε ότι «δεν πρέπει να πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο», θεωρώντας ότι το δάσος θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε δραστηριότητες του κοινού, γιατί το τελευταίο θα πρέπει ν’ απολαμβάνει τον συγκεκριμένο πνεύμονα).

Δήμαρχος: Κάποιοι ονειρεύονται καρβέλια, αλλά ο φούρναρης παραμονεύει…

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο δάσος Συγγρού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι ονειρεύονται καρβέλια, θα βρουν τον φούρναρη απέναντί τους…».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης καταφέρθηκε εμμέσως κατά του κ. Γ. Καραμέρου, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς – μινιατούρες», μιας «ανίκανης» Περιφέρειας, που κάνει «χαρτοπόλεμο» τα χρήματα των Δήμων. Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερες προσπάθειες ανάλογης «αξιοποίησης» του δάσους (σ.σ.: έγινε αναφορά τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους υπόλοιπους συμβούλους στο σχετικό master plan της διοίκησης του Π. Τζανίκου), ενώ κατηγόρησε την κα Γιάντση ότι, αντί να επιλύσει ουσιαστικά θέματα που αφορούν στον χώρο, «οραματίζεται» επιχειρηματικά σχέδια γι’ αυτόν.

Ο δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για το γεγονός ότι η συνάντηση και όσα προαναγγέλθηκαν μέσω αυτής έγιναν ερήμην του Δήμου Αμαρουσίου, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει το δάσος, χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή «απαξιωτική για την πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet