Ενότητα: Υπέρ των συμφερόντων της ΛΑΜΔΑ τάχθηκε η διοίκηση Αμπατζόγλου
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Υπέρ των συμφερόντων της ΛΑΜΔΑ τάχθηκε η διοίκηση Αμπατζόγλου

Ανακοίνωση σχετικά με τη θέση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) του Χωριού Τύπου (υπόθεση Mall) εξέδωσε η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο γα το Μαρούσι.

Η παράταξη επισημαίνει ότι η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τάσσεται «υπέρ των συμφερόντων της ΛΑΜΔΑ».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ενότητα επισημαίνει:

Υπέρ των συμφερόντων της ΛΑΜΔΑ τάχθηκε η διοίκηση Αμπατζόγλου

Αψήφισαν τη θέληση των κατοίκων και των φορέων τους. Ξέπλυναν την καταστροφική πολιτική Τζανίκου

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούμενη από τις παρατάξεις Αμπατζόγλου, Νικολαράκου, Ρώτα και τεσσάρων συμβούλων της παράταξης Βραχνού αποδέχθηκαν χθες (1-10-2019) τη γνωμάτευση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την υπόθεση της «τακτοποίησης» του MALL. Αποδέχθηκαν στην ουσία τα τετελεσμένα της σημερινής υποβάθμισης της πόλης και ιδιαίτερα των Πολεοδομικών Ενοτήτων Ψαλιδίου, Αγ. Θωμά και Εργατικών, του μαρασμού του εμπορικού κέντρου της πόλης εξ αιτίας της λειτουργίας του τεράστιου αυτού εμπορικού κέντρου μέσα στον πολεοδομικό ιστό της. Οι παροχές της ΛΑΜΔΑ προς τον Δήμο δεν αντισταθμίζουν παρά στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που είναι ελλειμματικό, τουλάχιστον, κατά 35 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων. Δεν αντισταθμίζουν την απομείωση της αξίας των περιουσιών στο Ψαλίδι και τον Αγ. Θωμά, το τεράστιο κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων, την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων που θα ισχύει στο διηνεκές, όσο λειτουργεί το εμπορικό κέντρο. Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης και της 418/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που οι περισσότεροι από τους ίδιους είχαν τότε ψηφίσει. Αγνόησαν τις προτάσεις μας για να χειριστούν την υπόθεση προς όφελος της πόλης και ιδιαίτερα των περιοχών που θίγονται άμεσα. Αποδέχθηκαν να θεραπεύσουν τις επιπτώσεις, αν το κάνουν τελικά, με δαπάνες του Δήμου και όχι της ΛΑΜΔΑ.

Δικαίωσαν στην πράξη την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ του 2003, ξέπλυναν τον Τζανίκο για τις καταστροφικές πολιτικές του και ξεπούλησαν τους αγώνες των συμπολιτών μας που επί 12 χρόνια πάλεψαν, αγνοώντας εκβιασμούς και έξοδα, για να βγει η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ που έβγαζε αυθαίρετο το MALL. Η διοίκηση Αμπατζόγλου στην πρώτη επαφή της με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Προτίμησε να συνταχθεί μαζί τους και να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές επιλογές της Ν.Δ., παρά στο πλευρό των κατοίκων και των γενικότερων συμφερόντων της πόλης. Να είναι όμως όλοι σίγουροι ότι η υπόθεση δεν έληξε. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet