Ενότητα: «Όχι» στη συνεργασία Δήμου – ιδιώτη για την καμπάνια Ανακύκλωσης
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: «Όχι» στη συνεργασία Δήμου – ιδιώτη για την καμπάνια Ανακύκλωσης

«Όχι» στη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με ιδιωτική εταιρεία για την υλοποίηση καμπάνιας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση λέει η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Σύμφωνα με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, η συνεργασία αυτή «προετοιμάζει την κοινωνία στην ιδέα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων». «Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ανακύκλωση είναι πράξη δημοσίου συμφέροντος» τονίζει η παράταξη στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Σε εφαρμογή η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων
Συνεργασία με ιδιώτη για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση

Μετά την απόφαση για παραχώρηση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου προχωράει τώρα και στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 3-10-2017 αποφάσισε να συνεργαστεί με την ιδιωτική εταιρεία ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα της  ανακύκλωσης, με σκοπό την «προώθηση και ενίσχυση της ανακύκλωσης ιδίως σε μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας».

Η εμπλοκή ιδιωτικής εταιρείας στην εκστρατεία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή εισάγει από το παράθυρο και προετοιμάζει την κοινωνία στην ιδέα της ιδιωτικοποίησης συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα από την προσχολική ηλικία.

Και αυτό γίνεται από εταιρεία που το αποτέλεσμα αυτής της καμπάνιας θα αποφέρει στην ίδια μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν σε μια τέτοια απόφαση που μετατρέπει τα σχολεία σε χώρο προώθησης οικονομικών συμφερόντων.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης και να μην επιτρέψει τα δημόσια σχολεία να γίνουν χώρος ανταγωνισμού ιδιωτικών συμφερόντων

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ανακύκλωση, κομβικό σημείο για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι πράξη δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να αφεθεί στις διαθέσεις και τις επιλογές ιδιωτικών εταιρειών που θα την κατευθύνουν με βάση τα δικά τους στενά οικονομικά συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet