Θ. Αμπατζόγλου: Επωφελής για το Μαρούσι η απόφαση ΚΕΣΥΠΟΘΑ για το «Mall»
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Θ. Αμπατζόγλου: Επωφελής για το Μαρούσι η απόφαση ΚΕΣΥΠΟΘΑ για το «Mall»

Κατά τη 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων  (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), σχετικά με το «Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου “Πρώην Ολυμπιακό Χωριό Τύπου” στον Δήμο Αμαρουσίου ΠΕ Αττικής» («The Mall Athens»), η οποία, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, είναι σταθμός για την τακτοποίηση μίας τεράστιας εκκρεμότητας για το Μαρούσι, που αφορά σε οικονομική οφειλή 27 εκατ. ευρώ και σε διευθέτηση έκτασης 25 στρεμμάτων.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα βασικά σημεία της απόφασης σύμφωνα με τα οποία:

  • Απαλλάσσεται ο Δήμος και οι πολίτες του Αμαρουσίου από δανειακή οφειλή ύψους 27 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.
  • Περιέρχεται στην οριστική κυριότητα του Δήμου το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου κι αναψυχής και τακτοποιούνται χωροταξικές εκκρεμότητες των ιδιοκτητών της περιοχής.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε:

Ένα βάρος νομικό, οικονομικό και χωροταξικό 15 ετών, τακτοποιείται μέσω μίας απόφασης επωφελούς, που αφαιρεί από τις πλάτες του Μαρουσιώτικου λαού μία κολοσσιαία οφειλή και αποδίδει επιπλέον έναν κοινόχρηστο χώρο – πράσινου, ανάσα μέσα σε ένα βαριά δομημένο οικιστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ, για την πολεοδομική «τακτοποίηση» της ευρύτερης περιοχής, προβλέπεται:

1. Η ανάληψη ευθύνης της οφειλής ύψους 27.000.000 ευρώ του Δήμου Αμαρουσίου προς την Εθνική Τράπεζα, από τη Lamda Ollympia Village A.E. για δάνειο που ελήφθη το 2003 από την τότε δημοτική Αρχή (αρχικού ύψους  16,5 εκατ. ευρώ που με τους τόκους έχει φτάσει σήμερα στο ύψος των 27 εκατ.), για την αγορά του ακινήτου (γνωστό ως ακίνητο της πρώην ΕΤΕΒΑ) που βρίσκεται στην Π.Ε. Αγίου Θωμά, πλησίον του ΟΑΚΑ.

2. Η οριστική μεταβίβαση της κυριότητας του συγκεκριμένου ακινήτου στον Δήμο Αμαρουσίου, την οποία μέχρι σήμερα είχε παρακρατήσει η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή της οφειλής του δανείου του Δήμου.

3. Η δυνατότητα του Δήμου Αμαρουσίου να αξιοποιήσει το ακίνητο ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου κι αναψυχής, προς όφελος των κατοίκων και δημοτών, αλλά και επισκεπτών, σε μια περιοχή που είναι σήμερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά. Σημειώνεται ότι η επανέγκριση του σχεδίου δεν προβλέπει ούτε ένα τ.μ. επιπλέον δόμησης.

4. Η αποπληρωμή από τη Lamda Ollympia Village A.E., και όχι από τον Δήμο Αμαρουσίου, της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση των ακινήτων των ιδιοκτητών, οι οποίοι είχαν ήδη στραφεί δικαστικά κατά του Δήμου, διεκδικώντας με αγωγές πάνω από 2.000.000 ευρώ.

5. Η χρηματοδότηση από τη Lamda Ollympia Village A.E. όλων των έργων που είναι απαραίτητα στην περιοχή (όπως διανοίξεις δρόμων, διευθέτηση ρέματος, τοπικές παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης, κ.λπ.), τα οποία θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν με την αυστηρή επίβλεψη του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της απόφασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των Μαρουσιωτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet