Νέα πεζογέφυρα στη συμβολή Αγ. Κωνσταντίνου & Λ. Κηφισιάς βάζει μπροστά το Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Νέα πεζογέφυρα στη συμβολή Αγ. Κωνσταντίνου & Λ. Κηφισιάς βάζει μπροστά το Μαρούσι

Την τρίτη κατά σειρά πεζογέφυρα, για την προστασία και την ασφαλή διέλευση των πολιτών σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Αμαρουσίου, στη συμβολή της οδού Αγ. Κωνσταντίνου με τη Λεωφόρο Κηφισιάς, που αποτελεί στην ουσία μέρος του «μητροπολιτικού πυρήνα» της Αττικής, με έδρα πολυεθνικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, προτίθενται να κατασκευάσει ο Δήμος.

«Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, όσο και η Τροχαία Κηφισιάς, έχουν αιτηθεί επιτακτικά την κατασκευή της πεζογέφυρας, καθώς αφ’ ενός περιορίζει την ασφαλή πρόσβαση του μισού αστικού πληθυσμού του Δήμου στο άλλο μισό κι αφ’ ετέρου, λόγω της καθημερινής διέλευσης πεζών της Λεωφόρου Κηφισιάς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση συχνών, ενίοτε θανατηφόρων, τροχαίων ατυχημάτων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου έχει προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών προσμετρήσεων, τεχνικών προδιαγραφών, τεχνικών περιγραφών, τιμολογίου και προϋπολογισμού της εν λόγω πεζογέφυρας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου τόνισε ότι:

«Υλοποιούμε μια ακόμη δέσμευσή μας, καθώς μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους με έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας.

»Η τρίτη κατά σειρά πεζογέφυρα που θα κατασκευάσει ο Δήμος Αμαρουσίου θα συμβάλλει σημαντικά στη λειτουργία της πόλης και θα διευκολύνει με ασφάλεια τους πολίτες στις εμπορικές, τουριστικές, χρηματοπιστωτικές τους δραστηριότητες.

»Οφείλει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία διαχειρίζεται τα χρήματα των Δήμων και κατ’ επέκταση των δημοτών μας, να εντάξει άμεσα αυτό το σημαντικό έργο – την αναγκαιότητα του οποίου άπαντες έχουν ζητήσει-  στο Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2019, για την άρτια υλοποίησή του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet